високи триглицериди

Смъкване на високи триглицериди – тайната е разкрита!

Високи триглицериди, особено в комбинация с висок LDL-холестерол, са основният рисков фактор за поява на сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркт и инсулт. От повишени триглицериди и висок холестерол страдат хиляди хора у нас, а някои от тях дори не подозират, докато проблемът не бъде открит, най-често случайно. Затова, освен към редовни прегледи за установяване на липидния профил,

ние призоваваме и към активна борба са високите триглицериди. За да улесним справянето с проблема, споделяме с вас тайната за поддържане на нормални стойности на триглицериди и холестерол – на какво са разчитали хората, които са решили проблема си?

Триглицериди – стойности в норма

Като нормални се определят стойности на триглицериди в кръвта до 1.69 ммол/л.

Показатели между 1.69 и 2.25 ммол/л се определят като леко завишени и гранични, все още непредставляващи сериозна заплаха.

Триглицериди в интервала 2.25 – 5.6 ммол/л се определят като високи триглицериди.

Стойности над 5.6 ммол/л представляват непосредствена заплаха за здравето и се окачествяват като екстремно високи.

Причини за високи триглицериди. Кой е застрашен?

Разглеждат се първични и вторични причини за поява на опасно високи триглицериди.

Първичните причини включват различни генетични разстройства, които влошават метаболизма на мазнините в организма и по този начин компрометират регулацията на триглицеридите и холестерола.

Вторичните причини включват:

– прекомерна консумация на мазнини

– диабет

– метаболитен синдром

– затлъстяване

хипотиреоидизъм

Последствия и рискове при високи триглицериди

При почти всеки пациент с високи триглицериди се наблюдава и повишен лош холестерол (LDL-холестерол). Отдавна е известно, че висок холестерол дори сам по себе си е причина за поява на сърдечно-съдови проблеми. Днес се счита, че и високи триглицериди, дори при нормални стойности на лош и добър холестерол, също са причина за подобни заболявания. Това показва колко важно е освен на холестеролa, да се обръща подобаващо внимание и на високите триглицериди.

Как се овладяват повишени триглицериди – ефективното природно средство, което ще ви помогне

За справяне с високи триглицериди и успоредно с това за нормализиране на холестерола се ползват не само лекарствени средства. Доказано е, че напълно безопасно липидния профил на кръвта може да се регулира и с помощта на изцяло природни съставки. От тях висока ефективност показват ниацин, поликозанол и бета глюкан. Комбинация от трите е включена в състава на Липибор / Lipibor®. Това е природният продукт, който дава най-комплексна помощ за справяне с високи триглицериди и холестерол и помага за трайното им поддържане в норма. Ефект се постига след само няколкоседмичен прием, а нежелани взаимодействия не се наблюдават. При високи триглицериди и повишен холестерол попитайте своя лекар за Липибор и тайната на нормалните триглицериди ще се разкрие пред вас.

 

borola
Споделяне