повишен холестерол

Няколко доказани природни продукта при повишен холестерол

Както е известно, сърдечно-съдовите заболявания са сред водещите причини за смърт в световен мащаб. Изчислено е, че около половината от мъжете и около една трета от жените развиват проблеми със сърцето или кръвоносните съдове в даден момент от живота си. Още един от широко известните факти гласи, че повишен холестерол е основната причина за развитие на тези здравословни проблеми.

Затова е важно всеки да се подлага на периодични изследвания за определяне на липиден профил на кръвта и да се предприемат необходимите мерки при повишен холестерол.

Как може да се постигне ефективно понижаване на холестерола в кръвта?

Разглеждат се два типа холестерол в кръвта ни – добър (HDL) – холестерол и лош (LDL) – холестерол. Нивата му се влияят от няколко фактора – възраст, тегло, физическа активност, стрес и най-вече – начин на хранене. За осигуряване на нормално съдържание на мазнини в кръвта и безопасен липиден профил е необходимо да се спазва здравословен начин на живот – повишено движение, поддържане на здравословно тегло, а при установени проблеми, трябва да се спазва подходяща диета при висок холестерол.

Кои природни продукти помагат при повишен холестерол?

Има няколко природни продукта, за които се знае, че включването им в хранителния режим допринася за справяне с повишения холестерол:

Чесън

От древни времена той се ползва срещу различни болести, а съвременните данни сочат, че повлиява много добре високите нива на холестерол. Освен това чесънът намалява склонността на тромбоцитите в кръвта да се слепват и да образуват тромби и спомага за нормализиране на холестеролните показатели.

Зелен чай

Той е силен антиоксидант и забавя усвояването на холестерол в чревния тракт. От това му действие може да се възползва всеки с висок лош холестерол.

Поликозанол

Поликозанол проявява глюкозо понижаващ ефект в организма. Освен това той отдавна е известен с това, че понижава LDL – холестерола (лошия холестерол). Проучванията показват, че проявява особено добра ефективност при жени в менопауза, страдащи от повишен холестерол.

Коя е оптималната природна комбинация за поддържане на нормален липиден профил на кръвта?

Благоприятното влияние на поликозанол за намаляване нивата на холестерола позволи включването му като съставка в природния продукт Липибор / Lipibor®. Добавени са още ниацин и бета глюкан, за да се получи перфектната комбинация за поддържане на нормален липиден профил и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Благодарение на това Липибор е първи избор на много специалисти за предписване на хора с повишен лош холестерол и високи триглицериди.

 

borola
Споделяне