лимец

Лимец – природен продукт за нисък холестерол

С все по-широкото опознаване на природните продукти е изключително важно да знаем кои от тях може да се ползват като пълноценна алтернатива на синтетичните лекарства при лечение на определени медицински състояния. Един от здравословните проблеми, за овладяването на които природните продукти се назначават като първи избор на много лекари, е високият холестерол. Оказва се, че все по-популярният напоследък лимец съдържа съставки, които могат да осигурят трайно нисък холестерол и балансиран липиден профил на кръвта.

Продуктите от лимец може да се ползват като алтернатива на всякакви продукти от бяло брашно. Това е първата стъпка към трайното овладяване на проблемите с холестерола при хората, които разчитат на природосъобразни средства. Какво превръща лимеца в толкова важен продукт в това отношение?

Лимец – 2-те негови съставки, полезни при висок холестерол (ниацин и фибри)

Брашното от лимец е изключително богато на ниацин и фибри – 2 съставки с много полезно действие за понижаване на холестерола.

Ниацин, или витамин Б3, има незаменима роля в процесите на обмяна на мазнините в организма. Учените определят действието му като комплексен регулатор на липидите в кръвта. Изчислено е, че 100 гр брашно от лимец осигуряват около ¼ от дневното необходимо количество ниацин.

Разтворимите фибри са другата полезна съставка на лимеца, помагаща за осигуряване на нисък холестерол. Подобно на ниацина фибрите също регулират нивата на холестерол и триглицериди в кръвта. Разтворимите фибри се свързват с приетите с храната липиди и забавят усвояването им в чревния тракт.

Пълноценният състав на лимеца може да подпомогне борбата с холестерола. Замяната на бялото брашно с брашно от лимец е препоръчителна стъпка за профилактика на проблеми с холестерола във всяка възраст.

Още един природен продукт с мощно действие за по-нисък холестерол

Комбинираният природен продукт Липибор / Lipibor® съдържа оптимално количество ниацин и фибри (под формата на бета глюкан). В състава на Липибор те са допълнени и с поликозанол. Този изцяло природен състав превръща Липибор в изключително ефективна алтернатива на синтетичните лекарства за понижаване на холестерола.
Природосъобразният начин на живот е задължителна стартова мярка в борбата с холестерола. Лимецът и останалите природни продукти, на които всеки може да разчита, улесняват постигането на задоволителни и по-важното – трайни резултати във всяка възраст.

borola
Споделяне