контрол на холестерола

Полезни препоръки за ежедневен контрол на холестерола

Контрол на холестерола е необходимо да осъществява всеки, който има предразположеност или установени завишени нива на мастната субстанция. Какво помага за всекидневно поддържане на холестерола в норма – ще разкрием в публикацията!

Четете етикетите за съдържание на трансмазнини

Трансмазнините се използват, за да могат продуктите да траят по-дълго и така да се доставят и съхраняват по-лесно. Но консумацията на такъв вид вредни мазнини води до повишаване на LDL и понижаване на HDL холестерола. Този ефект в дългосрочен план може да предизвика запушване на артериите и опасни сърдечно-съдови заболявания. За да се предпазите и държите холестерол под контрол, четете етикетите на продуктите, които купувате. Избягвайте тези със съдържание на (частично) хидрогенирани, хидрогенизирани, хидрирани или втвърдени мазнини.

Всеки ден приемайте повече разтворими фибри за контрол на холестерола

Влакнините (фибри) са задължително присъстващ елемент във всяка здравословна диета. Те за известни с това, че подобряват храносмилането, но ползите им не свършват до там. Всекидневният прием на оптимално количество разтворими фибри (20-30 грама) подпомага функцията на сърдечно-съдовата система. Те улавят холестерола в червата, преди да попадне в кръвта, и помагат за понижаване на нивата му. За това и са особено полезни за хората, които трябва да контролират холестерола си всеки ден. Добри източници на фибри, които можете да включите в ежедневното си меню, са ленено семе, киноа, овес, фасул, нахут и леща.

Приготвяйте храната си по различен начин

Ако имате висок холестерол трябва да внимавате не само какво хапвате, но и под какво форма го консумирате. За това е удачно да промените начина, по който ежедневно приготвяте ястията си. Ако сте свикнали повече да пържите, се фокусирайте върху печене, варене или приготвяне на скара. Залагайте на месата с по-малко мазнини, като крехко пилешко, пуешко и риба. Отстранявайте кожата преди топлинна обработка. Така ще си набавяте необходимите дневни количества протеини без излишни мазнини.

Доверете се на природен продукт за ежедневен контрол на холестерола

Здравословните промени в навиците на живот са важни за хората с висок холестерол. Но те са първата крачка, която трябва да се поеме, за да се контролират нивата на холестерола. Втората стъпка е прием на природен продукт за ефективно и дългосрочно намаляване на количеството на мастната субстанция в кръвта. Специалистите препоръчват той да бъде Липибор / Lipibor®. Продуктът е високоефективна натурална алтернатива на лекарствените средства статини. Той съдържа свои собствени „природни статини”. Това са веществата ниацин, поликозанол и бета глюкан. Те са си заслужили произвището, тъй като с тяхна помощ се постига успешен контрол на холестерола по напълно естествен начин. Комбинацията от трите мощни съставки осигурява понижаване на общия, намаляване на LDL и увеличаване на HDL холестерола. Продуктът допринася и за намаляване на тромбоцитната агрегация и проявява имуномодулиращ ефект. Пази сърдечно-съдовото здраве и намалява риска от атеросклероза. Може да се приема от диабетици, хора в напреднала възраст и с чернодробни заболявания.

borola
Споделяне