как да намалим триглицеридите

Как да намалим триглицеридите напълно безопасно?

Въпросът за това как да намалим триглицеридите става все по-актуален. Причината е в това, че все повече хора страдат от повишени триглицериди, изправящи ги пред риск от атеросклероза.

Триглицеридите са липидни молекули, които формират по-голямата част от мазнините в тялото. Редом с холестерола те са двата типа липиди, циркулиращи в кръвта и формиращи кръвния липиден профил. В клиничната практика състоянието на повишени триглицериди се означава като хипертриглицеридемия. Хронично високите триглицериди повишават риска от атеросклероза и животозастрашаващи състояния като инфаркт и инсулт.

Как да намалим триглицеридите – основни похвати

Като първи избор за намаляване на триглицеридите винаги се препоръчват мерки, свързани с промени в храненето и начина на живот. Тези мерки включват:

  • изследване на кръвната захар за установяване наличието на диабет – най-честата причина за хронично високи триглицериди
  • повишаване на физическата активност
  • намаляване приема на храни, богати на въглехидрати, наситени и трансмазнини
  • отказване от тютюнопушенето
  • намаляване консумацията на алкохол

Нивата на кръвните триглицериди и холестерола са силно зависими от начина на живот. При позитивна промяна в ежедневните навици и в хранителния режим стойностите им бързо и трайно се нормализират.

В някои случаи обаче тези мерки не дават задоволителен резултат. При някои пациенти е необходим много дълъг период от време за ефективно намаляване на триглицеридите, а при други – намаляването е незначително. Преди да се подходи към медикаментозно решение обаче е желателно хората с високи триглицериди да опитат още едно доказано ефективно природно средство.

Как да намалим триглицеридите с ефективна помощ от природата?

За повишаване ефикасността на горепосочените мерки е необходимо те да се допълнят с приема на Липибор / Lipibor®. Съставът му включва 3 мощни природни съставки, действащи комплексно за нормализиране на липидния профил на кръвта. Това са поликозанол, ниацин и бета глюкан.

Няколкоседмичният прием на Липибор помага за намаляване на триглицеридите и лошия холестерол и за повишаване на добрия. Затова приемът на Липибор е правилното решение, когато се питаме “как да намалим триглицеридите трайно и напълно безопасно?”.

 

borola
Споделяне