високи нива на триглицериди причини

Високи нива на триглицериди – основни причини

Интересувате се от главните причини за високи нива на триглицериди? В следващите редове ще ви запознаем с основните фактори, които превръщат въпросните мазнини в тиха заплаха за здравето.

Най-честите причини за високи нива на триглицериди

Наднормено тегло – една от водещите причини за високи нива на триглицериди в кръвта
Свръхтеглото действа като провокатор на високи триглицериди в кръвния серум. Обикновено триглицеридите се увеличават успоредно с покачване на килограмите. С това расте и рискът от дългосрочни негативни последствия за здравето. За да се намали опасността от здравословни проблеми, е нужно своевременно да се вземат мерки за влизане във форма. Добро допълнение към здравословния хранителен режим и редовното спортуване е приемът на Калорекс/Calorex®.

Прекомерен прием на калории

Калорийният излишък е друга честа причина за покачване на триглицеридите. Ето защо препоръчителната дневна доза калории не бива да се превишава. Препоръчително е мъжете да приемат около 2400 калории на ден, а жените – около 2000. Изключването на алкохола и рафинираната бяла захар от ежедневното меню много помага да не се надхвърлят посочените стойности.

Възраст

С напредване на възрастта хората се сблъскват с все повече здравословни проблеми. Високото ниво на триглицеридите е сред най-честите оплаквания. Макар младостта да не може да се върне отново, винаги може да се подобри общото състояние на организма. Придържането към здравословна диета и повишаването на двигателната активност са верни помощници в тази мисия.

Лекарства

Някои контрацептиви, стероиди и диуретици имат като страничен ефект повишаване на триглицеридите. Ето защо е нужно внимателно да се проследява лечението с тези лекарства. При необходимост може да се наложи промяна в дозата или прекратяване на терапията.

Заболявания

Диабет, хипотиреоидизъм, бъбречни и чернодробни заболявания – всички те могат да доведат до високи триглицериди. Статистиката го доказва. Повече от 75% от диабетиците имат завишени триглицериди. Важно е да се има предвид, че за да се нормализират триглицеридите в този случай, трябва да се лекува основното заболяване.

Доказан природен продукт в борбата срещу високи нива на триглицериди

Специалистите у нас препоръчват Липибор / Lipibor® като средство на първи избор при високи триглицериди и холестерол. Това е природен продукт, който съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Всяка съставка по отделно играе важна роля за нормализиране нивата на опасните мастни субстанции в организма. В комбинация с останалите усилва своя ефект. Рационалната формула на Липибор го превръща в прекрасно допълнение към промените в храненето и начина на живот.

Положителният ефект на Липибор върху контрола на триглицеридите и холестерола се наблюдава 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Може да се приема от диабетици, хора в напреднала възраст и такива с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне