хранене при високи триглицериди

Хранене при високи триглицериди – ето какво да бъде!

Здравословното хранене при високи триглицериди е задължително условие за намаляване на нивата им и поддържане на добро здраве. Вижте нашите съвети и си съставете дневно меню, чрез което да контролирате триглицеридите и „лошия“ холестерол.

Съвети за балансирано хранене при високи триглицериди

Поддържане на калориен дефицит

Хранителният режим при завишени нива на триглицериди трябва да включва прием на по-малко калории, отколкото организмът ежедневно изразходва. По този начин се осъществява контрол над триглицеридите, които се натрупват в мастните клетки при повишен прием на калории (калориен излишък).

Редуциране консумацията на наситени и трансмазнини

Здравословната диета, която хората с високи триглицериди трябва да спазват, изключва прекомерна консумация на вредните наситени и трансмазнини. Храните, богати на посочените мазнини, са „бързите“ и пакетираните храни, полуфабрикатите и захарните изделия.

Здравословно хранене при високи триглицериди, включващо богато разнообразие от плодове и зеленчуци

При завишени нива на триглицериди по-голямата част от ежедневно приеманите калории трябва да идва от плодове, зеленчуци и други сурови продукти. Те имат високо съдържание на фибри, антиоксиданти и ензими, които спомагат за прочистване на артериите и понижаване на високия холестерол и триглицеридите. Най-полезни в борбата с повишените триглицериди са чесънът, бобовите култури, овесените ядки, морковите, патладжанът, ябълките, ананасът, папаята.

Добавяне на полезни мазнини към ежедневното меню

Една от най-полезните диети при висок холестерол и триглицериди е Средиземноморската диета. Един от основните източници на здравословни мазнини в този хранителен режим е зехтинът. Той е богат на мононенаситени мастни киселини, които са изключително полезни за понижаване на лошия холестерол и високите нива на триглицеридите. Проучвания показват, че употребата на зехтин понижава с 30% риска от сърдечно-съдови проблеми. Други растителни източници на здравословни мазнини са авокадото и суровите ядки.

Полезни мазнини от животински произход можете да си набавите от мазни риби като скумрия, сьомга, сардини и херинга. Те са богати на омега-3 мастни киселини, известни с понижаващите си триглицеридите и холестерола свойства.

Още едно средство от природата, повишаващо ефекта на здравословното хранене при високи триглицериди
Постигнете траен контрол над нивата на триглицеридите и холестерола като комбинирате балансираната диета с прием на Липибор / Lipibor®.

Натуралното средство за поддържане на здравословни нива на холестерол и триглицериди в кръвта съдържа комбинация от висококачествени екстракти на Ниацин, Поликозанол и Бета глюкан. Всяка от активните съставки има регулиращ холестерола и триглицеридите ефект, а в комбинация взаимно усилват действията си. Приемът на Липибор спомага за понижаване нивата на „лошия“ холестерол, като същевременно повишава „добрия“. По този начин предпазва от развитие на атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Положителните действия на Липибор са насочени още и към понижаване на тромбоцитната агрегация.

Липибор няма странични ефекти и може да се приема от диабетици, хора в напреднала възраст и от хора с понижена функция на черния дроб.

borola
Споделяне