висок холестерол

Висок холестерол при жените – основни причини

Клиничната практика сочи, че причините за поява на висок холестерол при жените се различават от тези при мъжете. Разликите са породени от деликатните периоди, през които преминават дамите, приема на медикаменти, предназначени изключително и само за нежния пол и от наличието на типично женски заболявания. Узнайте кои са те и как да се регулират стойностите на мастната субстанция в кръвта.

Предпоставки за висок холестерол при представителките на нежния пол

Бременност

По време на бременност нивото на естроген значително се повишава. Това се дължи на развиващата се плацента. За да подготви организмът на бъдещите майки за раждането, тя започва усилено да синтезира основния женски полов хормон. Естрогенът от своя страна оказва влияние върху количеството холестерол в кръвта на родилките. Това е причината все повече жени да страдат от висок холестерол, докато износват плода.

Менопауза

Освен през бременността оплакванията от висок холестерол при жените бележат своеобразен пик в периода на менопауза. Често дамите изпадат в недоумение какво е довело до внезапно покачване на стойностите на мастната субстанция. Специалистите са категорични – основният „виновник“ отново е естрогенът! Докато нивото на този важен полов хормон намалява, холестеролът драстично се увеличава.

Противозачатъчни таблетки

Хормоналната орална контрацепция, която е предпочитан метод за предпазване от нежелана бременност, също е сред основните фактори за висок холестерол при жените. Причината е, че пероралните контрацептиви са разработени на базата на синтетичен естроген, който както вече споменахме, има свойството да влияе върху нивото на холестерол в кръвната плазма на дамите.

Хипотиреоидизъм

Намалената функция на щитовидната жлеза е състояние, което е среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Характеризира се с намалено производство на тиреоидни хормони. Когато техните стойности са ниски, черният дроб не може качествено да пречиства кръвта. Пряко следствие от това е наличието на висок холестерол в кръвта на засегнатите от дисфункция на щитовидната жлеза жени.

Сигурно понижаване на висок холестерол при дамите с доказано природно средство

Жените трябва да вземат предвид специфичните причини, които могат да доведат до покачване на холестерола в организма, и своевременно да предприемат мерки за поддържане на мастната субстанция в оптимални нива. Понижаването на високия холестерол е постижимо с повишаване на двигателната активност, придържане към балансирана диета и приема на Липибор / Lipibor®. Този 100% натурален продукт усилва благотворния ефект, който промяната в начина на живот оказва върху холестерола. Мощната тройна комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти от поликозанол, ниацин и бета-глюкан, доказано понижава общия (LDL и VLDL) и повишава „добрия“ (HDL) холестерол. Благотворното действие на Липибор се забелязва от 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

borola
Споделяне