сваляне на триглицериди

Сваляне на триглицериди – как да го постигнем още сега?

Сваляне на триглицериди по напълно естествен начин – да, възможно е, но какво всъщност представляват те? Триглицеридите са вид мазнини, циркулиращи в кръвта, а техните нива се определят чрез кръвна картина. По-голяма част от триглицеридите се усвояват чрез мазни храни и се произвеждат от самото тяло. След хранене, тялото съхранява енергията, от която не се нуждае под формата на триглицериди, а след това те се съхраняват в мастните клетки. И след определен период на време без храна, триглицеридите се разграждат отново.

Защо е важно свалянето на триглицеридите?

Ако имате твърде много мазнини в кръвта, това може да насърчи появата на атеросклероза. Увреждането на кръвоносните съдове е рисков фактор за инфаркт или инсулт. В допълнение към това, повече от необходимите мазнини в кръвта също могат да доведат до възпаление на панкреаса.

Твърде високите нива на триглицериди, понякога са знак, че нещо не е наред и с вашия метаболизъм. Например, стойностите на триглицеридите често са завишени при хора с диабет, затлъстяване или бъбречни проблеми.

Следователно, свалянето на триглицеридите и следенето на техните стойности е важно по здравословни причини. Ако страдате от заболяване като диабет, както от проблеми с бъбреците, обикновено ще е необходим допълнителен прием на лекарства. Ако пък сте с наднормено тегло, ще трябва да намалите приема на калории, поне докато стигнете препоръчителните за вас килограми. В общи линии, не е възможно да се определи колко бързо могат да бъдат намалени триглицеридите, но едно е сигурно – в зависимост от причината за техните повишени нива, свалянето им може да се осъществи до 70% с промяна в начина ви на живот.

Сваляне на триглицеридите – възможно е, но как?

Какво да ядете, ако имате високи триглицериди – това е въпрос, който вълнува много хора. Всъщност, изборът на правилната храна има пряко въздействие и може да помогне за сваляне на триглицеридите.

  • Растителни храни – зеленчуците и плодовете формират основата на здравословната диета, която е с ниско съдържание на мазнини, захар и следователно, благоприятства нормализиране на триглицеридите
  • Плодове с ниско съдържание на фруктоза – горски плодове или пък диня. Храните с много фибри като ябълки и круши също са добра алтернатива, както и овесените ядки, и пълнозърнестите продукти
  • Храни със здравословни мазнини – авокадо и ядки, както и такива, с ниско съдържание на въглехидрати като соя и нискомаслени млечни продукти
  • Мазна риба като скумрия, сьомга и херинга – също може да помогне за понижаване на триглицеридите, поради съдържанието им на Омега-3 мастни киселини

Още съвети за сваляне на триглицеридите

В следващите редове ще откриете изключително кратко и полезно ръководство, което ако следвате, то със сигурност ще имате още повече успех!

  • Избягвайте консумацията на алкохол
  • Яжте по-малко захар и сладки храни
  • Редовно консумирайте мазна риба, като изброената по-горе
  • Включете в диетата си повече растителни храни – спанак, коприва, орехи и пр.
  • Използвайте растителни масла – рапично, соево или ленено
  • Избягвайте “натурални” сокове, лимонади и газирани напитки
  • Бъдете активни, защото както знаете – спортът е здраве

Ако направите някой малки промени във вашето ежедневие, то успехът със сигурност няма да закъснее. Здравето ви е във ваши ръце, а какво по-добро от това то да е постигнато по напълно естествен начин, нали?

Сваляне на триглицериди с помощта на един природен продукт

Специалисти от България препоръчват прием на Липибор / Lipibor®, който е продукт, вдъхновен от природата. Той безопасно нормализира нивата на триглицеридите и холестерола, а безкомпромисното си действие дължи на рационалната комбинация от ниацин (Niacin), бета-глюкан (Beta-glucan) и поликозанол (Policosanol), която има. Съставките са съчетани така, че да усилват взаимно действието си, а резултатите са – нормализирани триглицериди, понижен “лош” холестерол и повишен “добър” холестерол. Изцяло натуралния състав на продукта гарантира неговата висока безопасност. Без данни за странични ефекти!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Споделяне