храни срещу висок холестерол

Храни срещу висок холестерол – добавете ги към вашето меню

Чудите кои храни срещу висок холестерол е добре да консумирате? С правилната диета можете да намалите високите нива на холестерол, а тези девет храни могат да осигурят особено добра подкрепа затова.

Нашите първи предложения за напитки и храни срещу висок холестерол

А, сега, нека ви представим първите ни 3 предложения за напитки и храни срещу висок холестерол. Ако не сте ги опитвали, то сега е моментът.

Авокадо – то има високо съдържание на мононенаситени мастни киселини. Има проучване от 2016 г., което анализира ефекта от авокадото върху нивата на липидите в кръвта. А, резултатът от редовната консумация на авокадо сочи, че то може да понижи общия и лошия холестерол, както и триглицеридите.

Зелен чай – не само ви събужда, но ви прави по-здрави и красиви. Антиоксидантите, съдържащи се в него, противодействат на процеса на стареене на клетките и предпазват от различни заболявания. В допълнение, вторичните растителни вещества в него, наречени “сапонини”, се свързват с холестерола и инхибират усвояването на мазнините от храната. Редовната употреба на такъв чай понижава общия и лошия холестерол в кръвта, показват различни проучвания.

Ядки – те предпазват сърдечно-съдовата ви система, защото съдържат голям процент Омега-3 и 6 мастни киселини. Висококачествените мазнини защитават сърдечно-съдовата система. Те имат противовъзпалителни и противоракови ефекти. Учените са установили, че яденето на шепа орехи на ден или бадеми, значително намалява лошите нива на липидите в кръвта.

И нека продължим с още храни срещу висок холестерол, които може да консумирате

Нека продължим с още от любимите храни срещу висок холестерол!

Домати – пигментът ликопен не само прави доматите толкова невероятно червени, но и повишава здравословния холестерол. Яденето на домати всеки ден, независимо дали са пресни или консервирани, благоприятства нивата на липидите в кръвта.

Нека добавим лук и чесън – защото те имат свойства, понижаващи холестерола, сочат различни проучвания. Лукът съдържа серни групи, които защитават клетъчните стени и понижават холестерола. Активната съставка алицин придава на чесъна неговата характерна миризма, инхибирайки важни ензими в синтеза на холестерола, като по този начин намалява лошия в кръвта.

Мазна риба – сьомга, херинга или пък скумрия, всяка от тях съдържа достатъчно количество Омега-3 мастни киселини, които повишават добрия и понижават лошия холестерол в кръвта. Препоръчително е да консумирате риба поне 2 пъти седмично.

Джинджифил – растението съдържа активната съставка гингероли. Доминиращата пикантна съставка повишава превръщането на холестерола в жлъчна киселина. Анализ на изследователи стига до заключението, че ефектът на понижаване на холестерола се получава от консумацията на около 2 гр джинджифил дневно. Няма значение дали консумирате растението преработено в чай или интегрирано в кулинарията.

Ябълки и круши – естествено, независимо от нивата на холестерола, препоръчително е да включите много пресни плодове и зеленчуци в диетата си. Ако имате високи нива на холестерол, трябва да ядете доста круши и ябълки, казват учени. Крушите съдържат растителните фибри лигнин, които помагат за разграждането на холестерола. А, ябълките съдържат пектин, растително вещество, което също помага за понижаване на лошия холестерол.

И за финал, зехтин – маслото от пресовани маслини се състои от 70% мононенаситени мастни киселини под формата на Омега-3 мастни киселини и линолова киселина, които намаляват лошия холестерол и повишават добрия.

Това бяха нашите най-любими храни срещу висок холестерол, които може да включите в менюто си, за да подобрите вашето състояние!

Освен любими храни срещу висок холестерол, ще ви споделим и точния продукт

Липибор / Lipibor® е натурално средство, което предотвратява натрупването на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове. В неговия състав се съчетават висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол, ниацин и бета глюкан. Цялостната рационална комбинация понижава лошия LDL холестерол и триглицеридите, като същевременно повишава добрия HDL холестерол. Освен това, намалява опасността от поява на атеросклероза и произтичащите от нея проблеми със сърдечно-съдов характер. За най-добри резултати, приемайте продукта в комбинация с добър хранителен режим и достатъчна двигателна активност. Натуралното средство е подходящо за употреба от диабетици, хора в напреднала възраст и с намалена чернодробна функция. Може да се приема заедно и с медикаменти, предписани за намаляване на холестерола.

Може да откриете продукта в аптеките или да поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне