сваляне на триглицериди

Сваляне на триглицериди – 4 често срещани грешки

Съществуват редица тактики за сваляне на триглицериди, но те не винаги водят до успешно понижаване на нивата им. Причината е, че се допускат грешки в борбата с високите стойности на тези мастни субстанции. В следващите редове вижте кои са най-често срещаните.

Не контролирате нивата на кръвната захар

Високите нива на кръвна захар често са резултат от консумацията на храни с добавена захар. Причината е, че черният дроб разгражда въглехидратите до глюкоза и ги трансформира в гликоген, който по-късно се използва от организма като източник на енергия. Но черният дроб може да преобразува ограничено количество глюкоза, а излишъкът се съхранява под формата на мастни субстанции. По този начин прекомерната консумация на сладко може да се отрази пряко за покачване нивата на триглицериди.

Консумирате много алкохол – основна пречка за сваляне на триглицериди

При прекомерна консумация, алкохолът попада директно в кръвния поток и се транспортира в черния дроб, където затруднява работата на метаболитните ензими. Настъпват нарушения в глюкозния и липидния метаболизъм. В резултат в чернодробните клетки се натрупват триглицериди. Този жизненоважен орган започва да синтезира повече липопротеини с ниска плътност (VLDL), в които е концентрирана по-голямата част от триглицеридите в кръвния поток. По този начин стойностите на тези мастни субстанции в тялото се завишават.

Не се движите достатъчно

Редовната физическа активност спомага за повишаване нивото на „добрия“ HDL холестерол и същевременно благоприятства нивото на триглицеридите. Освен това по време на тренировки се засилва изгарянето на калории и се насърчава отслабването. Най-големи ползи за сърдечно-съдовото здраве се наблюдават при практикуване на аеробни упражнения като бързо ходене, бягане, колоездене и плуване. Препоръчително е да се отделят поне по 30 минути на ден за спорт.

Пушите

Тютюнопушенето е рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, защото провокира образуването на атеросклеротични плаки по стените на артериите. Тези плаки представляват мастна субстанция от LDL холестерол и триглицериди. Оказва се, че пушенето на електронни цигари не е безвредна алтернатива и носи същите негативи за нивата на холестерола и триглицеридите.

Природно средство с доказан ефект за сваляне на триглицериди

Специалистите у нас препоръчват прием на Липибор / Lipibor® за дългосрочно регулиране нивата на триглицеридите и холестерола в кръвта. Този изцяло природен продукт е с доказано благоприятно въздействие върху липидите в кръвния серум. Мощният му ефект се дължи на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Съставките са съчетани така, че да повишават „добрия“ HDL холестерол за сметка на „лошия“ LDL холестерол и триглицеридите. Благодарение на своята формула продуктът понижава още тромбоцитната агрегация и намалява риска от атеросклероза. Напълно безопасен е и няма данни за противопоказания дори при продължителен прием.

borola
Споделяне