понижаване на холестерола

Съвети за понижаване на холестерола

Понижаване на холестерола – ако се питате „как“, то ето ги и отговорите! Вероятно сте чували за холестерола, но знаете ли какво означава той за вашето тяло? Високите нива на холестерол могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като инфаркт или инсулт. В тази статия ще ви дадем съвети за понижаване на холестерола по напълно естествен начин.

Причини, отговорни за високия холестерол

От една страна, високите нива на холестерол могат да бъдат генетично обусловени. От друга страна, нивата на холестерола също могат да бъдат повлияни от фактори като нездравословна диета, липса на движение, тютюнопушене и консумация на алкохол. Също така, заболявания като диабет или хипотиреоидизъм могат да доведат до повишени нива на холестерола.

  • Генетична предразположеност – някой промени в генетичния състав могат да накарат тялото да произвежда повече холестерол и то да не може ефективно да го отстранява. Но дори и да има генетично предразположение, някои мерки могат да намалят нивата на холестерола. Тези мерки включват здравословна диета и достатъчно движение.
  • Нездравословна диета – такава с високо съдържание на наситени трансмазнини може да повиши нивата на холестерол в кръвта. Тези мазнини се намират главно в животинските продукти. А, диета, богата на фибри и ненаситени мазнини може да помогне за понижаване на холестерола.
  • Липсата на физическа активност – тя също може да повиши нивата на холестерол в кръвта. Редовните упражнения укрепват не само сърдечно-съдовата система, но и понижават холестерола. Експерти препоръчват да спортувате поне 30 минути дневно с умерена интензивност.
  • Тютюнопушене – то е вредно не само за белите дробове, но също може да повиши нивата на холестерол в кръвта. Консумацията на тютюневи изделия може да доведе до стесняване на артериите и ограничаване на кръвния поток.
  • Консумация на алкохол – прекомерната употреба на алкохол може да повиши нивата на холестерол в кръвта. По-специално, бирата и спиртните напитки са богати на въглехидрати, следователно – могат да повишат нивата на холестерол в кръвта.

Нашите съвети за понижаване на холестерола

Първият съвет за понижаване на холестерола насочва към вашата диета. Здравословното хранене може да понижи нивата на холестерол в кръвта. Трябва да обърнете внимание на балансираната диета и да избягвате трансмазнините. Добре е да включите храни, богати на фибри като пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци.

Вторият ни съвет за понижаване на холестерола е да спортувате редовно, защото така ще понижите холестерола в кръвта си. Физическата активност повишава добрия и намалява лошия холестерол.

Третият ни съвет е да откажете тютюнопушенето, защото то не само увеличава риска от рак и белодробни заболявания, но и от сърдечно-съдови такива. Затова, в името на вашето здраве – трябва да избягвате пушенето, което ще понижи и нивата на вашия холестерол.

Следващият ни съвет за понижаване на холестерола е да ограничите консумацията на алкохол. Прекомерната консумация на алкохол може да повиши нивата на лошия холестерол в кръвта.

И последният ни съвет за понижаване на холестерола е да редуцирате вашето тегло, ако сте с наднормено такова.
Прекомерното тегло може да повиши нивата на холестерол в кръвта. Ето защо, ако имате проблеми с него, трябва да се опитате да го вкарате в норма. Балансираната диета и редовните упражнения могат да ви помогнат за това. Дори малки промени в ежедневието, като да изберете стълбите, вместо асансьора, могат да насърчат отслабването.

Най-доброто решение за понижаване на холестерола

Можем да кажем, че най-добрата комбинация за трайно понижаване на холестерола е здравословната диета, редовната физическа активност и приемът на доказан, природен продукт. А, за последното – може да се доверите изцяло на Липибор / Lipibor®, който е природно средство за намаляване на холестерола. То съдържа балансирана комбинация от висококачествени екстракти от Поликозанол, Ниацин и Бета глюкан. Тези съставки изпълняват ролите на „природни статини“, служещи за трайно и безопасно понижаване на високия холестерол, както и триглицеридите. Така, вие ще се предпазите от усложнения като запушвания на артерии и развитие на атеросклероза.

Приемайте по 1 капсула по време на вечеря или преди сън. Подходящ за продължителна употреба – без странични ефекти.

Може да го откриете още сега в аптечната мрежа или да поръчате бързо и удобно онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Споделяне