Поликозанол

Поликозанол – ползите, които носи със себе си

Поликозанол – доказаното средство за понижаване на холестерола, но и не само. Сега ще разберем за всички негови ползи в детайли и защо е важно да изберете продукт, в който той се съдържа.

Ползи от приема на поликозанол

  • Поликозанол намалява нивата на холестерола. Доказано е, че както при хора, така и дори при животни, поликозанолът значително намалява високите нива на холестерол в кръвта. Механизмът му на действие не е напълно изяснен, но е известно, че намалява синтеза на холестерол в черния дроб по начин, сравним с ефекта на статините.
  • Ефективността му е дори по-висока или равна с тази на някои статини. Проведени са различни проучвания за сравнение ефективността на поликозанол с три различни статина (симвастатин, правастатин и симвастатин). Във всяко от тях, поликозанолът е дал по-добри резултати. Освен това, той значително увеличава добрия холестерол.
  • Предпазва от сърдечно-съдови проблеми. Общоприето е, че чрез понижаване на холестерола в кръвта, вие ще намалите и риска от поява на проблеми със сърцето и съдовете. В допълнение към това, по време на проучвания, експертите са затвърдили факта, че поликозанолът има положителен ефект върху здравето на артериите и сърдечно-съдовата функция чрез увеличаване устойчивостта на натоварване.
  • Притежава антиоксидантно действие. Поликозанолът инхибира окисляването на лошия холестерол, което насърчава разрушаването на кръвоносните съдове чрез създаване на хроничен възпалителен отговор. Окисленият “лош” холестерол също може да произведе металопротеиназни ензими, които също насърчават увреждането на кръвоносните съдове. Проучвания сочат, че поликозанолът е способен да инхибира липидната пероксидация. И така, предполага се, че този начин намалява риска от развитието на атеросклероза.
  • Има благоприятен ефект срещу атеросклероза. Според проучвания, поликозанолът намалява риска от нейната поява, а освен това и намалява пролиферацията на клетките, покриващи стените на артериите. Здравите артерии са покрити с гладък слой клетки, така че кръвта да може да циркулира лесно, без съпротивление.
  • Въздействие срещу тромбоцитната агрегация. Всъщност клинични изследвания сочат, че поликозанолът има ефект, противопоставящ се на агрегацията на тромбоцитите, като помага за предотвратяване на някои сърдечно-съдови заболявания като инфаркт, церебрална исхемия и периферна артериална болест.
  • Бори се срещу диабета. Както знаете, диабетиците имат по-висок сърдечно-съдов риск от хората, които не страдат от това заболяване. Проучвания са изследвали ефективността, безопасността и поносимостта на поликозанола, използван при пациенти с диабет и резултатите са удивителни – “лошият” холестерол е намален, а “добрият” – повишен.
  • Интермитентно накуцване също се повлиява добре с прием на поликозанол. Това е заболяване, което се характеризира с тежко запушване на артериалната система в долната част на тялото. Проучванията, които са направени, показват подобрения след продължителен прием, дори сравняват ефекта на поликозанола с този на ловастатин и тиклопидин.

Ако желаете да поддържате нивата на холестерола си в норма, да се предпазите или подобрите състоянието си при сърдечно-съдови проблеми, атеросклероза, диабет, интермитентно накуцване или тромбоцитна агрегация, то изберете продукт с поликозанол. Благодарение на своето ненадминато действие, той ще подобри цялостното ви състояние. Доверете се на специалистите, направили проучвания, доказващи невероятния ефект на поликозанола. Не губете време, а направете правилния избор!

Природното решение срещу лошия холестерол

Специалистите препоръчват прием на Липибор / Lipibor®, който е изцяло природен продукт, насърчаващ добрия холестерол и намаляващ лошия. Формулата му комбинира в себе си 3 естествени вещества, които балансират стойностите на холестерол в кръвта – стандартизирани екстракти от бета глюкан, ниацин и поликозанол. В комбинация, те имат свойството да понижават общия холестерол, както и триглицеридите, а същевременно с това да съдействат за повишаване на добрия холестерол.

Продуктът усилва действието на лекарствени средства, понижаващи холестерола, като статини и фибрати. Без странични ефекти и подходящ за продължителна употреба. Може да се приема от диабетици, както и хора в напреднала възраст и такива с понижена чернодробна функция.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
Споделяне