триглицериди

Основни препоръки срещу високи триглицериди

Триглицеридите са вид мастна субстанция, която циркулира в кръвообращението на всеки човек. При някои хора нивата на триглицериди са по-високи от нормалното и това създава предпоставка за сериозни здравословни проблеми. Най-голям е рискът за здравето на сърцето. Затова от изключително значение е поддържането на нивата на триглицеридите в норма.

Въпреки че и холестеролът, и триглицеридите са обединени под общото понятие липиди, триглицеридите в действителност са мазнини, които попадат в организма с храната, а холестеролът представлява восъкоподобна субстанция, която се синтезира основно от черния дроб.
Холестеролът притежава множество ползи и изпълнява редица важни функции. Той е част от клетъчните мембрани на всяка тъкан и всеки орган в човешкото тяло и е част от състава на нервните клетки. Въпреки това високите му количества могат да доведат до отлагания по вътрешната стена на артериите, затова и неговите стойности в кръвта са от значение. От друга страна високите триглицериди се свързват със сериозни здравословни рискове като сърдечни заболявания, сърдечен и мозъчен удар и други.

Ключови препоръки срещу високи триглицериди

  • Поддържане на здравословно тегло – складираните мазнини в организма представляват директен източник на триглицериди. Колкото по-малко количество мазнини има човек, толкова по-малко триглицериди преминават в кръвообращението.
  • Ограничаване консумацията на захар и въглехидрати – някои от храните и напитките с високо захарно съдържание, които консумираме ежедневно, се превръщат в триглицериди. Захарта, съдържаща се в плодовете, също може да доведе до повишаване нивата на триглицеридите кръвта.
    Рафинираните прости въглехидрати също се смятат за една от хранителните групи, които водят до повишаване нивата на липиди в кръвта. Това се случва, защото попаднали в тялото, те се преобразуват в глюкоза с енергийна цел, но прекомерните количества се складират под формата на мазнини.
  • Включване на здравословни мазнини в режима на хранене – полезните ненаситени мазнини повишават ситостта и намаляват усещането за глад. По този начин се намалява общия прием на калории и се ограничава желанието за сладки и въглехидратни храни. За най-полезни се смятат маслините, ядките, семената и авокадото, както и маслата, извлечени от тях.
  • Ограничете максимално консумацията на алкохол – алкохолът представлява празни калории, които стимулират покачването на нивата на триглицериди и затрудняват отслабването.

Натурално средство за понижаване на високи триглицериди

Употребата на помощно средство към правилния хранителен режим е особено препоръчително за хора с високи триглицериди. Универсално средство за регулиране на холестерола и триглицеридите е природният продукт Липибор / Lipibor®. Благодарение на уникалната му комбинация от три натурални съставки – поликозанол, ниацин и бета глюкан, се постига безопасно и оптимално подобряване на липидните показатели в организма.
В комбинация със спорт и здравословни промени в начина на живот Липибор съдейства за трайно понижаване на нивата на триглицеридите и лошия холестерол, като благоприятният ефект се наблюдава след поне едномесечен прием.

borola
Споделяне