диета при високи триглицериди

Диета при високи триглицериди – обърнете ѝ внимание!

Спазването на диета при високи триглицериди е от съществено значение за справяне с проблема. Именно поради това ще представим на вашето внимание храните, които е добре да консумирате, и тези, които трябва да избягвате.

Диета при високи триглицериди – ето какво трябва да вземете предвид при съставянето ѝ

Внимателно с мазнините

Има „добри“ и „лоши“ мазнини. Полезни за здравето са ненаситените мазнини, а вредни – наситените и трансмазнините. За да намалите стойностите на триглицеридите, е нужно да увеличите делът на първите за сметка на вторите. Казано по друг начин, включете в менюто повече растителни масла (от маслини, рапица, лен), ядки (бадеми, фъстъци, лешници, орехи), авокадо, мазна риба (скумрия, сардини), семена (чия, ленено семе, тиквени семки). Избягвайте или сведете до минимум консумацията на мазно месо и колбаси, пълномаслено мляко и млечни продукти, маргарин, полуфабрикати и храни с палмова масло.

По-малко прости въглехидрати

Простите въглехидрати имат лоша слава, тъй като калориите, които доставят на организма, не носят хранителна стойност. При високи триглицериди е нужно да ограничите приема на тези „лоши“ въглехидрати, защото те са сочени като основна причина за повишени мазнини в кръвта. Това означава да избягвате подсладените и газираните напитки, плодовите сокове и сладоледа.

Повече диетични фибри

Приемът на храни, богати на диетични фибри, помага за по-добър контрол на „лошия“ LDL холестерол и триглицеридите. В този ред на мисли е препоръчително да консумирате повече:

  • фасул, леща, нахут
  • кафяв ориз, пълнозърнеста пшеница и овес
  • смлени ленени семена
  • тиквени семки
  • оризови и овесени трици
  • плодове и зеленчуци

Постепенно увеличавайте дневния прием на фибри и пийте повече вода. По този начин ще предотвратите храносмилателни разстройства.

Без злоупотреба с алкохол

Алкохолните напитки са много калорични. Дори и в малки количества те могат да увеличат стойностите на триглицеридите. Това е причината да сте внимателни с приема на слабо и силно алкохолни напитки като бира, вино, ром, уиски и водка.

За да е ефективна посочената диета при високи триглицериди, превърнете спорта в неразделна част от вашето ежедневие и се доверете на…

Липибор / Lipibor® – помощно средство при промяна в начина на живот, предназначено за регулиране на липидите в кръвта. Освен че понижава холестерола и триглицеридите, този природен продукт действа като тромбоцитен антиагрегант (потиска слепването на тромбоцитите към съдовата стена) и има имуномодулиращ ефект. Комплексното действие се дължи на рационалната формула, която включва екстракти от Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Съставките се допълват и имат взаимно усилващ ефект. Комбинирани са така че да повишават „добрия“ HDL холестерол и да предпазват от развитие на атеросклероза.

Положителният ефект върху липидите в кръвта е налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Продуктът е напълно безопасен и с отлична поносимост. За постигане на оптимални резултати е желателен продължителен прием.

borola
Споделяне