храни за понижаване на триглицериди

4 храни за понижаване на триглицериди с доказан ефект

Прибавянето на някои храни за понижаване на триглицериди се отразява положително върху липидния профил. В следващите редове вижте кои са те и защо е препоръчително да ги включите в менюто си още сега.

Рибни деликатеси

Мазните риби като сьомга, сардина, херинга и скумрия са отличен източник на омега-3 мастни киселини, които са доказано средство за понижаване на триглицеридите. Тези вещества също така намаляват възпалението в организма, поддържат чревното здраве, подпомагат функцията на мозъка и регулират нивата на холестерол в кръвта. В проучване от 2016 г., проведено сред 38 жени, изследователите установяват, че консумацията на 750 грама мазна риба на седмица в продължение на 4 седмици понижава триглицеридите и намалява риска от развитие на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Участничките са приемали порции по 114 грама риба 4 дни в седмицата. Ако в менюто ви не присъстват достатъчно морски деликатеси, алтернативен начин да си набавите омега-3 мастни киселини е приемът на хранителни добавки като ТриОмега 1000+.

Авокадо

Авокадото е плод с високо съдържание на полезни мазнини и е богато на мононенаситени мастни киселини. Проучвания показват, че заменянето на наситени мазнини и трансмазнини в диетата с авокадо значително намалява нивата на триглицериди в кръвния серум. Може да го включите в менюто си като добавка към салатата или да приготвите домашно гуакамоле.

Киноа – една от популярните супер храни за понижаване на триглицериди

Популярността на тази супер храна идва от високото съдържание на протеини и минерали в състава й. Но това не е всичко! Тези семена притежават мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които намаляват риска от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване. Проучване доказва ползите от приема на киноа върху липидния профил. Консумацията на 50 грама от тези семена дневно в продължение на 12 седмици значително намалява нивата на триглицериди в кръвта при възрастни с наднормено тегло или затлъстяване.

Чесън

Чесънът е добре познато средство за подпомагане на имунната функция през есенно-зимния сезон. Но се оказва, че подправката се отразява благоприятно и върху сърдечно-съдовото здраве. Чесънът притежава силни антихиперлипидемични свойства, т.е. редовната консумация значително намалява нивата на триглицериди и холестерол. За да се възползвате от тези ползи, е препоръчително да добавяте по скилидка чесън към ястията в ежедневното ви меню.

Към тези храни за понижаване на триглицериди прибавете натурален продукт за регулиране на липидния профил

Специалистите у нас препоръчват прием на Липибор / Lipibor® за ефективно и безопасно нормализиране на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Безкомпромисното действие на продукта се постига благодарение на рационалната комбинация от:

  • Поликозанол (Policosanol)
  • Ниацин (Niacin)
  • Бета-глюкан (Beta-glucan)

Съставките са съчетани така, че взаимно да подсилват действието си. Резултатът е понижен „лош“ (LDL) холестерол и повишен „добър“ (HDL) холестерол, регулиране на триглицеридите и значително по-нисък риск от развитие на атеросклероза. Изцяло натуралният състав на продукта гарантира високия му профил на безопасност. Няма данни за противопоказания и странични ефекти дори при продължителна употреба.

Може да закупите от аптечната мрежа в страната или онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне