Понижаване на холестерола по естествен начин

Понижаване на холестерола по естествен начин

Високият холестерол е проблем с обществена значимост. Негативните последици за здравето от това състояние са много, някои от които са особено опасни. Затова е важно да се поддържат нивата на липиди в кръвта в норма.

Мерки и съвети за понижаване на холестерола и изчистване на артериите от натрупаната плака

Специалистите са категорични, че понижаването на LDL холестерола или т.н. лош холестерол съдейства за намаляване на риска от натрупване на плака от вътрешната страна на артериите. Затова на първо място при установени трайно високи нива на холестерол специалистите препоръчват да се предприемат навременни мерки за редуциране на холестеролните нива и нормализиране на липидните показатели.

• Понижаване на холестерола не е възможно без прилагането на подходящ хранителен режим. За целта е добре да се знаят основните групи храни, които влияят негативно на холестеролните нива и да се избягва тяхната консумация. Най-вредни сред тях са преминалите през процес на хидрогенизация растителни масла, по-познати като транс-мазнини, храните, богати на захар, всички газирани подсладени напитки, рафинираните въглехидрати и пушените и преработени месни продукти.

• Отделно има храни, които понижават холестерола по естествен начин. Сред тях най-препоръчителни са ядките и овеса, бобовите храни и по-мазните видове риба.

• Ежедневните физически упражнения също са сред основните мерки за регулиране нивата на холестерола и липидите в кръвта. Освен това увеличаването на физическата активност съдейства и за понижаване на телесното тегло, което намалява риска от заболявания, които често са съпроводени от високи нива на холестерол като диабет и високо кръвно налягане.

• Приемът на 25 до 30 грама диетични фибри дневно се препоръчва от Американската сърдечна асоциация като натурален метод за нормализиране на липидните показатели. Можем да си ги набавим от източници като плодове и зеленчуци, бобови растения, овес и пълнозърнести храни.

Ограничете тютюнопушенето. Този вреден навик е един от най-големите врагове на здравите и чисти кръвоносни съдове. Доказано е, че пушенето повишава нивата на лошия и понижава нивата на добрия холестерол – възможно най-лошата комбинация.

Природен продукт за понижаване на холестерола

Един напълно безвреден и достатъчно ефективен природен продукт за нормализиране на холестерола е Липибор / Lipibor®. Положителните му свойства се дължат на правилната комбинация от три активни съставки – ниацин, поликозанол и Бета глюкан. Това са мощни натурални средства за редуциране на липидните показатели, т.е. Липибор съдейства както за намаляване на лошия и повишаване на добрия холестерол, така и за понижаване на нивата на триглицеридите – друг вид мастни молекули, които формират по-голямата част от мазнините в тялото.

borola
Споделяне