високи триглицериди

Основни грешки, които водят до високи триглицериди

Всеки човек е добре да следи нивата на холестерол в кръвта. От липидните показатели зависи здравето на сърдечно-съдовата система, но не по-малко е значението му и за нервната система. Малко известен факт е, че 20% от холестерола в човешкия организъм се намира в мозъка. В малки количества това мастно вещество има повече ползи, отколкото вреди, но високите му нива могат да доведат до негативни последици за здравето.

Както високият холестерол, така и високи триглицериди повишават сърдечно-съдовия риск. Затова е редно техните нива също да се следят редовно и да се поддържат в норма. Американската сърдечна асоциация препоръчва нивата на триглицеридите в кръвта да не надвишават 150 mg/dL (1,7 mmol/L).

Ето кои са основните грешки, които водят до високи триглицериди!

Излишък на калории

Когато се храним, тялото използва калориите за енергия. Част от тях се изгарят веднага, друга част се превръщат в триглицериди и се складират в мастните депа за по-късно. Когато енергийните нужди на организма са занижени, а калорийният прием – завишен, тогава складираните триглицериди са повече от нормалното. Това може да стане при заседнал начин на живот и превишаване на дневните енергийни нужди.

Прекаляване с бързи въглехидрати

Калориите, приети с храната се преобразуват в триглицериди и в последствие се използват от организма за енергия. Но за тялото е много по-лесно да използва простите въглехидрати за енергия, отколкото протеините и мазнините, затова ги предпочита и ги складира с по-голям успех.
Сред най-често консумираните прости въглехидрати, които е добре да се избягват, са бялата рафинирана захар и всички рафинирани прости въглехидрати. Такива са: сладкиши, бонбони, бисквити, кексове, тестени закуски, зърнени закуски, паста, бял хляб, сиропи, сладолед и др.

Злоупотреба с алкохол

Алкохолът е субстанция, която е богата и на захар, и на калории. Няма как да се консумира редовно алкохол в големи количества и нивата на триглицеридите да са в норма. Препоръчва се консумацията му да се ограничи драстично или да се прекрати напълно, за да се нормализират липидните показатели.

Регулиране на високи триглицериди по естествен начин

В допълнение към ограничаване на въглехидратите, алкохола и калорийния прием е препоръчително и да се добави някаква физическа активност в ежедневието. Това води до забързване на метаболизма по естествен начин и изгаряне на по-голямо количество калории на дневна база.

При вече установени твърде високи нива на триглицериди обаче този процес може да се забърза с помощта на природния продукт Липибор / Lipibor®. Това е средство, предназначено за регулиране на липидите в кръвта по напълно безопасен и ефективен начин. Може да се приема и в допълнение към лекарствени средства за понижаване на холестерола, а ефектът от Липибор се наблюдава след не по-малко от един месец редовен прием.

borola
Споделяне