Кои храни повишават добрия холестерол?

Всички знаем, че един от основните фактори, които могат да ни осигурят добро здраве, без риск от сърдечносъдови заболявания, е поддържането на нивата на лошия холестерол в нормални граници. Но знаете ли, че това може да се осъществи и чрез увеличаване и поддържане на високи стойности на добрия холестерол (HDL) в кръвта. Според специалисти приемът на определени храни и напитки постига точно този желан ефект.

Кои са те?

Проведени изследвания показват, че хората, които са привърженици на хранителен режим, богат на бяла риба, сьомга, херинга, стриди, миди, скариди и раци увеличават с 26% своя добър холестерол. Някои от изискванията за това обаче са тези продукти да не бъдат пържени, както и да са със запазена цялост при закупуването й.

Австралийско проучване доказва, че при представители на мъжкия пол с установено високи холестеролни нива ежедневната употреба на ядките от сорта макадамия повишават нивата на HDL – холестерола с 8%, като така продуктът спомага за намаляването на лошия холестерол.

Добра новина за любителите на бира от мъжки пол – употребата й повишава нивата на добрия холестерол с цели 12%. За още по-голямо уточнение трябва да се спомене, че препоръчителното количество от напитката е до 2 чаши дневно.

Употребяването на умерено количество червено вино, според специалисти, също е един от подходящите начини за повишаване на добрия холестерол. Успоредно с това, заради богатото си съдържание на определени вещества, наречени флавоноиди, червеното вино спомага едновременно и за намаляване на лошия холестерол в кръвта.
Друг доказано ефективен според специалисти и пациенти начин за едновременно повишаване на добрия холестерол и намаляване на лошия, е употребата на природния продукт Липибор.

Липибор дължи тези свои функции, на уникалната по свойства природна комбинация от поликозанол, бета глюкан и ниацин, която се съдържа в него. Научно доказано е, че всяка от тези съставки самостоятелно има способността да оказва нужният контрол над нивата на холестерола, а събрани в една капсула, те осъществяват още по-мощен и здраволсловен ефект върху него.

borola
Споделяне