добър холестерол

Добър холестерол – ново проучване

Традиционно високите стойности на липопротеините с висока плътност (HDL) се смятат за здравословни. Датски учени обаче са на път да оборят тази теза, като посочват, че прекалено голямото количество добър холестерол в кръвта може да се окаже пагубно за здравето. Как са достигнали до този извод и с кое природно средство може да се поддържат оптимални нива на добрия холестерол?

По какъв начин изследователите установяват, че изключително високите стойности на добър холестерол крият риск за живота на хората?

„Редица проучвания показват, че опасността от преждевременна смърт е по-малка сред пациентите с високи нива на добър холестерол, отколкото сред тези с ниски стойности на HDL холестерол. Резултатите обаче са противоречиви и ние решихме да проверим констатацията“, разкриват подтика си да проведат експеримента учените. За целта те провеждат мащабно проучване, продължило над 23 години, в което се включват повече от 116 000 мъже и жени от Дания. Екипът регулярно подлага участниците на кръвни тестове, с помощта на които измерва количеството холестерол в кръвта им. По време на изследването умират над 10 000 участници. Докато сравняват риска от преждевременна смърт при хората с висок добър холестерол, учените правят интересно наблюдение. Оказва се, че изобразена по графичен начин връзката между нивото на HDL холестерола и смъртността силно наподобява обърната нагоре подкова (U). Разшифровано това означава, че рискът от преждевременна смърт грози както хората с ниски стойности на добър холестерол, така и тези с прекалено високи нива на липопротеините с висока плътност. Въз основа на това учените заключават, че доброволците, при които е налице наднормено количество HDL холестерол в кръвта, са по-застрашени от преждевременна смърт, отколкото онези с нормални стойности на добър холестерол. Става ясно, че има съществена разлика между здравословните стойности на HDL холестерола на двата пола. При мъжете идеалното ниво за добър холестерол е с около 25% по-ниско от това при жените.

Кое 100% натурално средство помага да се поддържат здравословни нива на добър холестерол?

Изхождайки от изследването на датските си колеги, видни български специалисти апелират да се поддържат оптимални стойности на добър холестерол в кръвта. За постигане на тази цел може да се разчита на надеждното природно средство с доказан ефект Липибор / Lipibor®. Всяка негова капсула доставя на организма оптимално количество висококачествени стандартизирани екстракти от поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните съставки трайно регулират холестерола. При редовен и продължителен прием на 1 капсула Липибор по време на вечеря или преди лягане добрият холестерол се връща към нормалните си стойности. Едновременно с това нивото на общия (LDL и VLDL) и лошия холестерол (LDL) значително се понижава. Положителният ефект от употребата на Липибор настъпва 6-8 до 12 седмици след началото на приема. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули дневно, по 1 обед и вечер. Приемът на Липибор не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции, тъй като продуктът е с изцяло природен произход. Може да се използва от диабетици, пациенти с понижена чернодробна функция и хора на преклонна възраст.

borola
Споделяне