нива на холестерол

5 трика за здравословни нива на холестерол

Повишените нива на холестерол тревожат много хора в днешно време и има основателна причина за това. Високите нива на липиди в кръвта са сериозна предпоставка за здравословни проблеми и най-вече създават риск за увреждане на сърдечно-съдовата система и мозъка.

Един от най-широко разпространените методи за понижаване нивата на холестерол в кръвта е чрез прием на медикаменти, които обаче също могат да имат сериозни последствия за здравето. Един много по-безопасен начин е да се приложат определени промени в начина на живот с цел регулиране нивата на холестерол и триглицериди в кръвта.

Ефикасни съвети за нормални нива на холестерол

1. Избирайте правилните храни

Дори до настоящия момент не винаги да сте избирали най-здравословния вариант на хранене, определени промени в хранителния режим могат да се отразят положително на нивата на холестерол в кръвта. Наблегнете на здравословните мазнини и елиминирайте транс мазнините от диетата си. Освен това е препоръчително да увеличите консумацията на омега-3 мастни киселини (ТриОмега 1000+/TriOmega 1000+) и разтворими фибри.

2. Увеличете физическата активност

Физическите упражнения подобряват нивата на холестерола. Умереното физическо натоварване повишава нивата на добрия HDL холестерол и съдейства за намаляване на телесното тегло. Единственото условие е да проявите постоянство.

3. Свалете излишното тегло

Дори малкото излишни килограми увеличават риска от повишаване на липидите в организма. Свалянето на 5% до 10% от общото телесно тегло подобрява нивата на холестерол.
Предходните два съвета са първата крачка към постигане на нормално телесно тегло.

4. Откажете се от вредните навици

Отказване от тютюнопушенето също въздейства благоприятно на нивата на HDL холестерола, но ползите не са ограничени само до това. Една година след отказване на цигарите рискът от сърдечни заболявания се намалява наполовина в сравнение с пушачите.

5. Бета глюкан за нормални нива на холестерол

Здравословните ползи от този полизахарид от групата на разтворимите фибри са много и разнообразни. Но неведнъж е доказана способността на бета глюканите да понижават нивата на холестерола. Как става това? Бета глюкан понижава холестерола в организма чрез забавяне на усвояването на приетия с храната холестерол.
За нормални нива на холестерол в кръвта се препоръчва приемът на бета глюкан в комбинация с още две полезни натурални съставки – ниацин и поликозанол. За целта в природния продукт Липибор / Lipibor® са комбинирани тези три съставки в правилното съотношение. Липибор е безвредна природна алтернатива на лекарствените средства за понижаване нивата на холестерол и триглицериди в кръвта.

borola
Споделяне