храни при високи триглицериди

Напитки и храни при високи триглицериди

В следващите редове ще се спрем на препоръчителните напитки и храни при високи триглицериди. Вижте кои са те и наблегнете на приема им, за да намалите нивото на опасната мастна субстанция в кръвта.

Ето кои са най-добрите напитки и храни при високи триглицериди

Чай от магданоз

Поради своите полезни свойства магданозът намира широко приложение в народната медицина. Освен че стимулира кръвотока в тялото, той се прилага успешно за намаляване на холестерола и триглицеридите в кръвта. За да се възползвате в най-голяма степен от него, си пригответе чай. За целта е нужно да сложите 1 връзка магданоз в 1 л вряща вода за няколко минути. Махнете течността от котлона и я оставете да изстине за 10 минути. След това прецедете и пийте на малки глътки.

Чай от кори на мандарина

Има изследвания, които доказват, че приемът на отвара от мандаринени кори помага за намаляване на опасните мазнини в тялото. Успоредно с това се понижава риска от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания. За приготвянето на здравословната напитка са ви необходими 5 г кори от мандарина и 200 мл вода. Оставете корите да врат във водата 5 минути, прецедете течността и пийте, след като изстине.

Зеленчуци

Зеленчуците са ваш верен помощник в борбата с високите триглицериди. Консумирайте ги при всяко хранене. Стремете се да са разнообразни и с различни цветове. Залагайте на сезонните, тъй като в тях се съдържат най-много полезни вещества за организма. Следете да са отгледани по биологичен начин и винаги когато може, ги хапвайте с обелките.

Риба и бяло пилешко месо – силно препоръчителни храни при високи триглицериди

Желателно е да консумирате риба поне 2 пъти седмично. Избирайте по-мазни видове като скумрия, сардина, сьомга, риба тон. Те са изключително богати на омега-3 мастни киселини – вещества, които допринасят за намаляване на тригицеридите в кръвта.

По отношение на бялото месо, желателно е да е го приготвяте и ядете без кожа, тъй като тя е прекалено мазна.

Бобови растения и пълнозърнести храни

Фасул, бакла, леща, соя и нахут… Препоръчително е тези бобови култури да присъстват по-често на трапезата ви. Комбинирайте ги с пълнозърнести храни като ориз и макаронени изделия. Така ще снабдите организма със солидно количество растителен протеин и ще държите триглицеридите под контрол.

За постигане на оптимален ефект успоредно с посочените напитки и храни при високи триглицериди, спортувайте и приемайте…

Специалистите у нас препоръчват подходящият хранителен режим и спортът да се съчетаят с приема на Липибор / Lipibor®. Този продукт е специално създаден, за да регулира по безопасен начин нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Щадящото, но едновременно с това безкомпромисно действие на Липибор се дължи на уникалната природна формула, която комбинира екстракти на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Съставките са така подбрани, че взаимно да допълват и усилват своя ефект. В резултат нивото на триглицеридите и „лошия“ холестерол намалява, а количеството на „добрия“ холестерол се повишава.

Липибор няма странични ефекти за тялото. Подходящ е за диабетици, хора на преклонна възраст и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне