храни богати на холестерол

Храни, богати на холестерол, които да избягвате!

Високата концентрация на холестерол и триглицериди в кръвта е сред основните причини за бум на сърдечно-съдови заболявания през последните години. Тази тревожна тенденция започва да придобива все по-големи мащаби и все по-млади хора са с установени високи нива на липиди в кръвта!
Най-сериозна предпоставка за сърдечни проблеми са високите нива на лошия LDL холестерол и триглицериди, в съчетание с ниски нива на добрия HDL холестерол, чиято функция е да регулира нивата на лошия холестерол.
Съществуват определени храни, които повишават холестеролните нива в организма на човек. За да се намали сърдечно-съдовият риск е най-добре те да се изключат напълно от режима на хранене!

Храни, богати на холестерол, които нямат място в режима ви на хранене!

Преработени растителни масла

Когато растителните масла преминат през процес на хидрогенизация, те се превръщат в основен източник на транс-мазнини. Това са група мазнини, които е необходимо да се ограничат максимално от хранителния режим, защото се свързват с повишаване нивата на LDL холестерола и същевременно редуцират добрия холестерол. Източници на такива мазнини са рапично, слънчогледово, царевично, соево масло.

Бисквити и други сладки изкушения

Храните, богати на захар, се свързват с редица хронични заболявания, затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми и др. По-голямата част от пакетираните и преработените храни съдържат някакво количество добавена захар. Те, също както и вредните мазнини, се свързват с повишени нива на лошия холестерол и триглицериди и понижаване на добрия холестерол.

Преработени меса

Дори на етикета им да пише, че са с намалено съдържание на мазнини, този тип храни съдържат повече вредни, отколкото полезни съставки и също се свързват с повишен сърдечно-съдов риск.

Рафинирани зърнени храни

Рафинираните въглехидрати като хляб, паста, питки и др. подобни влияят негативно върху нивата на HDL холестерола. Високият гликемичен индекс на тези храни е сериозна предпоставка за рисково високи нива на холестерол в кръвта.

Регулиране на холестерола по натурален и безопасен начин

С цел нормализиране нивата на холестерол в кръвта, успоредно със здравословен хранителен режим и повишена двигателна активност, е добре да се приема и Липибор / Lipibor®. Това е изцяло природен продукт, чиито естествени съставки са с доказано действие за намаляване на лошия холестерол и триглицеридите, а в допълнение помагат за повишаване на добрия.
Липибор притежава комплексно влияние върху холестерола и триглицеридите и е особено подходящ за хора с влошен липиден профил и повишен риск от атеросклероза.
Липибор е напълно безопасен е и не притежава странични ефекти като може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и при понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне