хиперхолестеролемия

Хиперхолестеролемия – 2-те най-сериозни последици за здравето

Зад термина „хиперхолестеролемия“ се крие състояние, което се характеризира със завишени нива на холестерол в кръвта. То в никакъв случай не бива да се пренебрегва от страдащите, тъй като е свързано с висок риск от сърдечно-съдови заболявания. Какви по-точно ще узнаете в настоящата статия. За да сме максимално полезни, ще препоръчаме и напълно естествено средство, с помощта на което да „върнете“ холестерола в безопасните и здравословни граници и осезателно да намалите опасността от усложнения.

Хиперхолестеролемия – последствия, които грозят потърпевшите

Исхемична болест на сърцето

Хиперхолестеролемията заедно с хипертонията (високо кръвно налягане) и тютюнопушенето е сред основните рискови фактори за появата на едно от най-честите сърдечно-съдови заболявания – исхемична болест на сърцето. То се развива, когато коронарните артерии, които доставят на сърцето кръв и кислород, се стесняват вследствие на отложените в тях липидни плаки. Заболяването е изключително коварно, тъй като в началните фази протича безсимптомно. Симптомите се проявяват прекалено късно, когато артериите вече са запушени и съществува риск от миокарден инфаркт (сърдечен удар) – основна причина за инвалидизиране и смъртност в световен мащаб.

Атеросклероза

Хиперхолестеролемията е водеща причина за атеросклероза. При това дегенеративно заболяване на големите и средно големите артерии се наблюдава натрупване на холестеролни плаки по артериалните стени. В резултат на удебеляването на кръвоносните съдове отворът на артериите се стеснява, кръвообращението се нарушава и сърдечно-съдовият риск се увеличава многократно. Ако са засегнати коронарните артерии, които са отговорни за кръвоснабдяването на сърцето, може да се стигне до ангина пекторис (стенокардия, гръдна жаба) или инфаркт на миокарда. Отлагането на плаки в мозъчните артерии, пък е предпоставка за хеморагичен мозъчен инсулт. В случай че са запушени артерии в долните крайници, съществува опасност от развитие на гангрена.

Друга тежка последица от атеросклерозата е появата на аневризма. Абнормалното разширение на част от артерия настъпва, когато артериалната стена отслабне вследствие на мастните натрупвания. Проблемът не бива да се неглижира, тъй като ако засегнатият кръвоносен съд се разкъса, може да се стигне до летален изход.

Изпитаното природно средство срещу хиперхолестеролемия

С цел преборване на хиперхолестеролемията и намаляване на сърдечно-съдовия риск все повече специалисти у нас приканват засегнатите да заложат на Липибор / Lipibor®. Това природно средство с научно доказан ефект е прекрасно допълнение към промяната на в начина на живот на пациентите. Действието на Липибор се дължи на рационалната комбинация от висококачествен екстракт на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Трите активни съставки действат в пълен синхрон и имат взаимно усилващ ефект. В резултат нивото на холестерол в кръвта се нормализира. Най-голямото преимущество на Липибор е способността му да повишава „добрия“ холестерол и така да намалява опасността от атеросклероза. Положителният ефект на Липибор върху контрола на холестерола е налице 6-8 до 12 седмици от началото на приема. Ако резултатите са незадоволителни, дозата може да се увеличи. Липибор има отлична поносимост и е напълно безопасен дори при продължителна употреба. Може да се използва дори от диабетици и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне