триглицериди

Триглицериди – понижете ги с домашни средства!

Войната с високите стойности на опасните триглицериди е също толкова безмилостно жестока, колкото и тази с високия холестерол. Разберете как да я спечелите с изцяло домашни средства, без да прибягвате до употребата на синтетични лекарства.

Изпитани домашни средства за понижаване на триглицериди

Сок от ананас и портокал

Осен че дава мощен енергиен тласък на деня, тази освежаваща напитка има способността да регулира триглицеридите. Благотворното й действие се дължи на обилното количество разтворими влакна в двата плода, които помагат за намаляване на мазнините в кръвта. За приготвянето й са нужни 2 чаши вода, 2 резена ананас, 1 портокал и сокът от 1 лимон. Продуктите се смесват в блендер и получената смес се приема редовно два пъти дневно – сутрин и вечер.

Чай от куркума

Сгряващата напитка с индийски привкус е чудесно средство за сваляне на триглицериди в домашни условия. Причината е, че златистата подправка има силно изразени антиоксидантни свойства, които помагат в борбата с токсините и мазнините в кръвния серум.
За направата на този ароматен чай са необходими 1 ч.л. куркума на прах и 1 чаша вода. Към заврялата вода се добавя куркумата. След като престои 5-10 минути, сместа се прецежда. Пие се по 1 чаша между 2-4 пъти дневно.

Овесена вода с канела

Овесът в комбинация с канела е мощно оръжие както срещу високите триглицериди, така и срещу холестерола. Благодарение на високото си съдържание на фибри, тези два природни дара намаляват абсорбцията на мазнини в червата. В допълнение регулират и нивата на кръвната захар. Необходимите продукти за полезната напитка са ½ чаша овесени ядки на люспи, 500 мл вода и 1 пръчка канела. Всички съставки се смесват и се оставят да престоят една нощ. На следващия ден сместа се прецежда. Приема се всеки ден, за предпочитане на гладно.

Фреш от ябълка и цвекло

Заради многото фибри в състава си ябълката и цвеклото намаляват триглицеридите и „лошия“ холестерол. Ето защо хората, които се борят с високите стойности на мастните субстанции в кръвта, трябва да се възползват от полезните им свойства. За приготвянето на плодово-зеленчуковия сок им трябват 50 г цвекло, 2 ябълки, сокът на 1 лимон и малко джинджифил. Съставките се поставят в блендер и се пасират. От готовата смес се пие по 1 чаша всеки ден.

Още едно изпитано натурално средство за понижаване на триглицериди

За да се върнат още по-бързо стойностите на триглицеридите в норма, специалистите у нас горещо препоръчват Липибор / Lipibor®. Този 100% натурален природен продукт представлява рационална комбинация от Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Пречистени до съвършенство и прецизно дозирани, те взаимно допълват своето действие и ефективно понижават високите триглицериди. Ползите от приема на Липибор обаче не свършват дотук. Приеман редовно, той понижава „лошия“ и повишава „добрия“ холестерол. По този начин намалява осезаемо сърдечно-съдовия риск. Липибор има отлична поносимост. Не излага здравето на риск и може спокойно да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне