С Липибор свалих 6 кг и нивото на холестерола до 6

Мариана Пенкова, 69-годишна, от Велико Търново

Започнах да взимам Липибор преди 5 години, когато се оказа, че холестеролът ми е достигнал ниво 12 – нещо страшно. Фелдшер съм пo професия, имам достатъчно познания и трябваше доста по-рано да обърна внимание на състоянието си. Казват, че наричат холестерола “тихия убиец”, защото няма видими симптоми за повишените му нива. Но аз все пак усещах, че не съм добре – чувствах тежест в гърдите, пo краката и лицето ми се появиха отоци, мъчеше ме цялостен дискомфорт.

Признавам си, че резултатите ме уплашиха. Знам, че повишените нива на холестерола могат да имат сериозни последствия, сред които сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Нормалните стойности за общия холестерол са до 5,2 mmol/l, граничните – до 6,20 mmol/l, над тази цифра вече са високите стойности. Казват, че при нива на общия холестерол между 5,7 и 6.4 mmol/l рискът от внезапна сърдечно-съдова смърт се удвоява, а ако нивата са над 6,83 mmol/l, рискът е 4 пъти по-голям.

Какво да кажем за моите стойности. А бях качила и доста килограми. От 58 ги увеличих на 70 кг. Започнах още в деня, в който видях резултатите си, да взимам по 1 капсула Липибор два пъти дневно, както ми препоръчаха.

За 4 месеца холестеролът ми слезе на 8. Заедно с това, без никакви други усилия, свалих и 6 кг. Бяха ми споменали, че този природен продукт на Борола има ефект и за намаляване на теглото, но не ми се вярваше, че ще стане толкова лесно. Знаете, на моите години колко трудно се свалят килограми, даже със значителни ограничения на количеството на храната.

Естествено, продължих да пия Липибор, бях изключително доволна от резултата. А той продължи да се подобрява – в момента нивото на холестерола ми е 6. Много добре ми действа, не чувствам вече предишната тежест, изпълнявам с лекота служебните си задължения. Защото, независимо че съм на 69 години, продължавам да работя. Фелдшер съм в дом за възрастни хора с физически увреждания. От 50 души в дома 25 са на памперси, много тежки случаи. Работата ми е изключително нервна, отговорна и изтощителна. Но вече години се справям успешно, благодарение на Липибор.

И аз като много други, преди да открия Липибор, съм ползвала какво ли не – ябълков оцет, пeктин, ленено масло. Заблуждавах се, че взимам мерки, но резултат нямаше. Препоръчвам на всички, които имат проблем с повишени нива на холестерола и качени килограми, да си набавят продукта незабавно. Ефектът е бърз и сигурен.

borola
Споделяне