висок холестерол

При висок холестерол – 3-те най-чести грешки в диетата

Дали поради невежество, или нещо друго хората с висок холестерол често допускат грешки в храненето, някои от които водят до влошаване на общото състояние. В настоящата статия ще разкрием кои са те и ще дадем ценен съвет как по естествен начин да се преодолее оплакването.

3 често срещани грешки в хранителния режим на хората с висок холестерол

Избягване употребата на захар

Обикновено хората с висок холестерол се стремят да сведат до минимум приема на захар. Оказва се обаче, че усилията са ненужни. По последни данни захарта не оказва пряко влияние върху количеството на мастната субстанция в кръвта. Друг е въпросът, че значителна част от храните, които я съдържат, са богати на транс и наситени мазнини, и редовната им консумация води до повишавана нивото на липопротеините с ниска плътност. Сама по себе си обаче захарта е невинна!

Премахване на мазнините от менюто

Това е може би една от най-често допусканите грешки от хората с висок холестерол. Причината е, че изключвайки абсолютно всички мазнини от диетата, те не помагат на организма да се справи с проблема, а го обричат на страдание. Ето защо в никакъв случай не бива да се прибягва до толкова крайна мярка. Това, което трябва да се направи е да се премахнат от менюто само „лошите“ и да се оставят „добрите“ мазнини. Чудесни източници на полезни мазнини са авокадото, ядките и зехтинът.

Преминаване от една диета чудо към друга

Диетите, които обещават зашеметяващи резултати, изглеждат като идеалното средство за понижаване на висок холестерол. Именно поради това много хора им се доверяват… и така допускат една от най-големите си грешки. В това обаче се убеждават едва когато се върнат към обичайните си хранителни навици и стойностите на холестерола „хвръкнат“ нагоре. До обратният ефект се стига, защото подобни хранителни режими са крайни и единственото, което дават е моментен резултат.

Безопасното и надеждно природно средство срещу висок холестерол

Изкореняването на лошите хранителни навици и придържане към подходяща диета е ефективна, но недостатъчна мярка за понижаване на високия холестрол. За да остане проблемът безвъзвратно в миналото, е необходимо да се потърси помощта на подходящо средство. Липибор / Lipibor® се е доказал като такова в дългата лекарска практика. Съчетал във всяка своя капсула силата на екстрактите от Ниацин, Поликозанол и Бета-глюкан, този природен продукт успешно съдейства за вкарване на холестерола в норма. Положителните резултати от приема са налице 6-8 до 12 седмици от началото на приема. Ползите от приема на Липибор обаче не се ограничават само до намаляване на високия холестерол. Доказано е, че този природен дар повишава „добрия“ холестерол, понижава тромбоцитната агрегация и подсилва имунната функция. За да се извлече максимална полза от продукта, е необходимо да се приема по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане продължителен период от време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради изцяло природния произход на съставките.

borola
Споделяне