висок холестерол

При висок холестерол – не посягайте към тези храни!

Консумирането на определени храни е противопоказно за хората с висок холестерол. Нека видим кои са те и на какво се дължи неблагоприятният им ефект!

Храни, които страдащите от висок холестерол трябва да избягват

Свинско месо

Свинското месо не бива да е част от ежедневното меню на хората с висок холестерол. Причината е, че в него преобладават наситени мазнини. Те бавно, но сигурно повишават нивото на мастната субстанция в организма до опасни стойности и могат да предизвикат сърдечно-съдови проблеми.

Дреболии

Бъбреците, сърцето, езикът, мозъкът, черният дроб и останалите животински вътрешности също нямат място на трапезата на страдащите от висок холестерол. Подобно на червеното месо и те са богати на наситени мазнини и повишават сърдечно-съдовият риск.

Ракообразни

Скаридите, раците омарите и още много ракообразни са сред забранените храни за хората с висок холестерол. Макар че са бедни на мазнини, те са богати на холестерол. Разумна тяхна алтернатива са мидите, които съдържат по-малко количество от мастната субстанция. С консумацията им обаче не бива да се прекалява.

Пълномаслени млечни продукти

Сиренето, кашкавалът, сметаната и останалите продукти, произведени от пълномаслено мляко, са храни табу за пациентите с висок холестерол. Място сред забранените храни им отрежда високото количество холестерол, което съдържат. Препоръчително е да се заменят с техни нискомаслени алтернативи.

Яйца

Яйцето, и по специално жълтъкът му, също е сред храните, които не бива да се консумират при висок холестерол.

Преработени храни

Хамбургери, пържени картофи, колбаси, шоколадови и захарни изделия… Всички те съдържат големи количества трансмазнини, които рязко покачват нивото на липопротеините с ниска плътност и следва да бъдат изключени от менюто на хората с висок холестерол.

Усилване на ефекта от диетата при висок холестерол с доказано природно средство

Изключването на вредните храни от менюто е важна, но крайно недостатъчна стъпка към намаляване на високия холестерол. За да се „вкара“ мастната субстанция в норма, е необходимо да се пристъпи към приема на висококачествен натурален продукт, който се прицелва директно в проблема. Такъв на нашия пазар е Липибор / Lipibor®. Благодарение на своята мощна природна формула той се бори безпощадно с високия холестерол. Всяка капсула на Липибор съдържа рационална комбинация от три взаимодопълващи се натурални продукти с доказана полза за регулиране на холестерола – Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Действайки в пълен синхрон, активните съставки трайно понижават „лошия“ и повишават „добрия“ холестерол. Положителните резултати са налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Липибор съществено намалява риска от развитие на атеросклероза и понижава тромбоцитната агрегация. Напълно безопасен дори при продължителна употреба. Подходящ е за хора на преклонна възраст, диабетици и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне