При висок холестерол

При висок холестерол – замисляме ли се какво го повишава?

При висок холестерол е възможно да се стигне до редица усложнения в организма, които да доведат до сериозни заболявания. Холестеролът е комбинация от липиди и апопротеини (вид белтъци). Когато стойностите на “лошия” холестерол (LDL) са повишени се създава висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, стенокардия, метаболитен синдром и много други.

В ниски количества, холестеролът е необходим за доброто здраве на организма. Той може да предизвика здравословни проблеми само, ако е в завишени количества. За да се сведе до минимум рискът от развитие на заболяване е необходимо да се избегнат факторите, които създават предпоставки за висок холестерол.

При висок холестерол – методи с доказан ефект по отношение контрола на холестеролните нива

Хранителен режим

Прекомерната употреба на храни от животински произход, като яйца, месо, кашкавал, сирене и други увеличават риска от покачване на холестеролните нива. Препоръчва се да замените тези храни с такива, съдържащи ненаситени мастни киселини. Такива са ленено семе, ядки, всякакви морски дарове, сьомга, авокадо и други. Тази полезна храна помага за поддържането на здравословни норми на холестерола. Също така важно условие при здравословното хранене за контрол на холестерола е да приготвяте храната си чрез печене и задушаване.

При висок холестерол – защо е важно да се движим?

Независимо от сезона и ежедневните ангажименти, всеки човек трябва да намира време за достатъчно движение. Спортът спомага за повишаването на “добрия” холестерол HDL. От своя страна този холестерол помага за контрола над “лошия”, като го изчиства от артериите и го транспортира обратно към черния дроб, където той се разгражда. Затова, за да поддържате добро здраве, задължително трябва да включите в програмата си спортни дейности. Дори да не разполагате с време за тренировка във фитнес залата, то минималното усилие, с което трябва да се съобразите за своето раздвижване е да се движите с бързо темпо всеки ден в продължение на поне 30 минути.

При висок холестерол – вземете мерки срещу наднорменото тегло и ограничете алкохолните напитки

При висок холестерол е възможно причината да се крие в излишните килограми. Защото наднорменото тегло и затлъстяването са един от факторите, които са отговорни за нездравословните нива на холестерола. Когато килограмите се намалят, това води до понижаване нивото на холестерола. Хората с наднормено тегло, е препоръчително да преминат на диетичен хранителен режим, като го съчетаят със спорт, за да върнат холестерола си в здравословните граници. Освен тези правила, за хората с проблем с килограмите е от значение и алкохолът. Той е противопоказен при повишени нива на лошия холестерол и задължително трябва да бъде ограничен. Затова, за да се възвърнат здравословните нива на холестерол, при хора с наднормено тегло, е препоръчително да се помисли за сваляне на излишните килограми, увеличаване на физическата активност и спиране на алкохола.

Помощ от природата за поддържане на здравословни нива на холестерол

Хората с висок холестерол могат да понижат нивата му, освен спазвайки изброените съвети, и чрез прием на природния продукт Липибор / Lipibor®. Липибор е уникална комбинация от природни съставки, като всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета глюкан. Трите съставки се допълват и взаимно усилват ефекта си. Липибор има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, LDL и VLDL, като в същото време повишава „добрия“ холестерол HDL. Липибор се прилага като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола и триглицеридите.
Липибор се приема по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, защото синтеза на холестерола е повишен през нощта. Липибор има положителен ефект върху контрола на холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

borola
Споделяне