лош холестерол

Преборете опасния лош холестерол с лесен хранителен трик!

Болшинството хора по света се борят с опасните стойности на лош холестерол (над 200 mg/dl). Битката е неравна и почти винаги в полза на липопротеините с ниска плътност. Експерти от Испанската асоциация по атеросклероза обаче вярват, че съдбата на потърпевшите лесно може да бъде променена с включването на храни, съдържащи растителни стероли и станоли, в диетата. Узнайте какви са доводите им за предприемането на тази крачка, какъв е ефектът от промяната в диетата и как той многократно да се усили.

Защо експертите приканват хората с повишено ниво на лош холестерол незабавно да прибавят към ежедневното меню стерол и станол-съдържащи храни?

„Лошият холестерол е буквално смъртен враг на човешкото здраве. Колкото по-високо е количеството му в кръвта, толкова по-голям е рискът за развитие на сърдечно-съдови заболявания – основна причина за смъртност в световен мащаб. Според Световната здравна организация над 23 милиона души по света ще умрат до 2030 г. в резултат на коронарна болест на сърцето – заболяване, провокирано от високия холестерол. По всичко изглежда, че широко употребяваните лекарства за понижаване на холестерола не са в състояние да обърнат хода на историята. Едва 55,7% от хората в Испания, които ги приемат, успяват да „вкарат“ лошия холестерол в норма. Ето защо се фокусирахме върху създаването на нови стратегии за понижаване на мастната субстанция в кръвта. В хода на работата наблюденията ни показаха, че храните, които съдържат растителни стероли и станоли, са способни да намалят лошия холестерол. Причината за чудодейният им ефект се дължи на способността на растителни вещества в състава им да предотвратяват абсорбирането на холестерола в кръвния поток“, разкриват експертите.

Какъв е ефектът от приема на храни, съдържащи стероли и станоли върху лошия холестерол?

Специалистите от Испанската асоциация по атеросклероза са категорични, че редовната консумация на стерол и станол-съдържащи храни спомага за понижаване на лошия холестерол с до 10%. „За мнозина този процент може да е пренебрежимо нисък, но е доказано, че той е напълно достатъчен, за да се намали осезаемо рискът от сърдечно-съдови заболявания“, категоричен е д-р Луис Масана, председател на научния комитет към Асоциацията. Той препоръчва да се приемат между 1,5 и 2,5 g стероли и станоли дневно за постигане на желания ефект. „Малки количества от тези вещества с растителен произход могат да бъдат набавени от зърнените храни, бобовите растения и семената. Заради положителният им ефект върху нивото на холестерола обаче все повече производители ги добавят към други хранителни продукти. Ето защо вече можете да ги откриете стероли и станоли в портокаловия сок и дори мюсли“, разкрива д-р Масана.

Как може да се усили ефектът на диетата в битката срещу лошия холестерол?

Все повече специалисти по диететика и хранене у нас съветват своите пациенти, които се борят с лошия холестерол, да съчетаят диетата с приема на Липибор / Lipibor®. Благодарение на уникалния си състав този изцяло природен продукт ефективно намалява нивото на опасната мастна субстанция в кръвта. Всяка негова капсула доставя на организма оптимално количество високопречистени екстракти от Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Трите активни съставки оформят перфектно трио, което оказва благоприятен ефект върху холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема на Липибор. Най-голямото достойнство на продукта е, че докато понижава лошия холестерол, увеличава добрия. По този начин Липибор предпазва от развитие на атеросклероза и свързаните с нея усложнения. Има изключително удобен прием, напълно безопасен е и може да се използва продължително време дори от хора с компрометирано здраве.

borola
Споделяне