понижаване на триглицериди

Понижаване на триглицериди с натурални средства

Триглицеридите са едни от основните и най-многобройни видове мазнини (липиди) в човешкия организъм. Те циркулират в кръвния поток и така снабдяват всички клетки в организма с енергия.
Ето как се образуват – в процеса на усвояване на хранителните вещества тялото преобразува калориите, които не се използват на момента, в триглицериди, които се складират в мастните клетки. След това, под въздействието на определени хормони се освобождават складираните триглицериди за енергия между храненията.

Състоянието хипертриглицеридемия (високи триглицериди) се наблюдава при завишен прием на калории, които организмът не съумява да използва за енергия и преобразува под формата на триглицериди. Дали нивата им са завишени се установява с кръвен тест, наречен липиден профил.

Понижаване на триглицериди с натурални средства с доказана ефективност

Омега-3 мастни киселини

Тези незаменими есенциални полиненаситени мастни киселини понижават по естествен начин нивата на триглицериди в организма. Според учени от Медицинския университет в Мериленд консумацията на храни, богати на ненаситени мастни киселини като мазни риби и орехи съдействат за регулиране нивата на триглицериди и холестерол в кръвта. За понижаване нивата на триглицериди съдейства и ТриОмега 1000+ с високо количество стандартизирани омега-3 мастни киселини в комбинация с витамин Е.

Ниацин (витамин B3)

Според учени от Орегон никотиновата киселина, която е специфична форма на витамина, съдейства за естествено понижаване нивата на липидите в кръвта. Ниацин в специфичната му форма намалява риска от сърдечни проблеми вследствие на завишени триглицериди.

Бета-глюкан

Бета-глюканите са разтворима форма диетични фибри, които се свързват с множество здравословни ползи за организма, една от които е способността да регулира по естествен начин нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Смята се, че благоприятният му ефект на действие се дължи на свойството му да намалява усвояването на мазнините в тънките черва и съдейства за изхвърлянето им от организма. Основни хранителни източници на бета-глюкан са овеса и ечемика – веществото е концентрирано във външната обвивка на зърната.

Най-ефективната комбинация за понижаване на триглицериди

Поддържането на нормален липиден профил е възможно чрез предприемането на комбинация от мерки. В допълнение към здравословния хранителен режим и повишаване на ежедневната физическа активност особено благоприятно действие се наблюдава при прием на природни средства за понижаване на холестерола и триглицеридите. Липибор / Lipibor® има положителен ефект върху контрола на липидите в кръвта и ефектът му се наблюдава още след първите 6 до 8 седмици след началото на приема.
Липибор е изцяло натурален продукт и се отличава от другите продукти за понижаване на холестерола по своята безопасност, а в допълнение притежава имуномодулиращ ефект.

borola
Споделяне