повишени триглицериди билки

Повишени триглицериди – ето с кои билки да ги понижите

Ако търсите природен начин, за да се справите с повишени триглицериди, можете да разчитате на някои билки. Вижте кои са те и се възползвайте от чудодейните им свойства.

 

Вижте кои са най-ефикасните билки срещу повишени триглицериди

Канела

Както ще се убедите, канелата може да се използва не само за кулинарни, но и лечебни цели. Освен че понижава кръвното налягане, тя се бори и с високите триглицериди. Научно доказано е, че 6 гр дневно от ароматната билка е напълно достатъчно количество, за да вкара мастната субстанция в норма. Канелата може да се приема както под формата на чай, така и във вид на таблетки.

Куркума

Куркумата влияе положително върху нивото на липидите в кръвта. Благотворният ефект се дължи на активното вещество куркумин. То проявява мощно противовъзпалително и бактерицидно действие и спомага за защитата на черния дроб от вредното влияние на токсичните вещества. С оглед на всичко това побързайте да включите куркумата в ежедневното си меню и се радвайте на резултатите.

Зелен чай

Листата на зеления чай са богати на танини и други естествени антиоксиданти, които помагат за намаляване на триглицеридите в кръвния серум. Препоръчително е приемът на чай да се съчетае с придържане към подходящ хранителен режим и поддържане на висока двигателна активност.

Риган – една от най-ефективните билки срещу повишени триглицериди

Благодарение на своята висока антиоксидантна дейност (между 3 и 20 пъти по-висока от тази на всяка друга билка) риганът е изключително ефективен в борбата с високите триглицериди. В допълнение той неутрализира вредното въздействие на свободните радикали. За оптимални резултати е желателно да се приема под формата на масло.

Артишок

Тази средиземноморска билка е ценен източник на калиеви соли, флавоноиди, инулин и цинарин – все вещества, които са незаменими помощници срещу високите триглицериди. За да разгърне артишокът потенциала си, е нужно да се приготви отвара от изсушените листа на растението.

Освен на посочените билки при повишени триглицериди спокойно можете да разчитате и на Липибор

Все повече специалисти у нас препоръчват на своите пациенти Липибор / Lipibor® при високи триглицериди. Този природен продукт съдържа оптимални количества екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Всяка една от съставките има отношение към понижаване на опасните мазнини в кръвта. Трите заедно допълват и усилват ефекта си. Липибор регулира и холестерола в кръвта. Като понижава „лошия“ холестерол (LDL) и повишава „добрия“ (HDL). Липибор предпазва от развитие на атеросклероза. Първите положителни резултати са налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Дълговременната употреба не крие риск за здравето, тъй като Липибор е напълно безопасен и има отлична поносимост. Дозира се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане.

borola
Споделяне