лош холестерол

Лош холестерол – защо засяга в по-голяма степен жените?

Оказва се, че главният виновник за атеросклерозата, инфарктът и инсултът – опасният лош холестерол, засяга по-често жените, отколкото мъжете. Узнайте откога датира неприятната тенденция, на какво се дължи и какви мерки да се предприемат, за да се преодолее.

Лошият холестерол винаги ли е представлявал проблем за жените?

В интерес на истината лошият холестерол невинаги е имал „предпочитание“ към представителките на нежния пол. В процеса на полово съзряване той е проблем по-скоро за момчетата, отколкото за момичетата. Дамите продължават да не се сблъскват с него и през периода на зрелостта. Приближавайки се към старостта обаче, те бързо започват да губят своето предимство. След 55-годишна възраст имат по-висок лош холестерол от мъжете.

Защо лошият холестерол започва да „притеснява“ дамите през втората половина от живота им?

Челният сблъсък на представителките на нежната половина на човечеството с лошия холестерол в есента на техния живот се дължи единствено и само на дефицита на естроген. Средностатистически той настъпва някъде около 52-та година на дамите и ознаменува началото на нова фаза в житейския им път – менопаузата. През този изключително деликатен период жените претърпяват редица физически и емоционални промени. При болшинството от тях се наблюдава отчетливо покачване на теглото, което е солидна предпоставка за повишаване на лошия холестерол и на триглицеридите – други мастни субстанции в кръвта. Това от своя страна значително увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми през климакса.

По какъв начин дамите в по-напреднала възраст да намалят нивото на лошия холестерол в кръвния серум?

Спортът е верен съюзник на менопаузалните жени в борбата с лошия холестерол. Важно е да се направи уточнението, че той е ефективен единствено когато се практикува редовно. Ето защо дамите трябва да се стараят да отделят на тренировките минимум 30 минути всеки ден, за да извлекат максимална полза от тях.
Добре балансираната диета е друг надежден партньор на дамите срещу лошия холестерол. Добре е в ежедневното меню да присъства месо с малко мазнини, нетлъста риба, повече ядки и пресни плодове и зеленчуци в обилни количества.

Как представителките на нежния пол да спечелят окончателно битката с лошия холестерол?

За да сразят веднъж завинаги лошия холестерол, жените непременно трябва да попълнят арсенала си от оръжия с мощния природен продукт Липибор / Lipibor®. Научно доказано е, че той е разумна природна алтернатива на широко употребяваните синтетични лекарствени средства. Разработен е по специална формула на базата на висококачествени екстракти от поликозанол, ниацин и бета-глюкан и не крие абсолютно никакви странични ефекти. Редица клинични изследвания сочат, че при редовна и продължителна употреба Липибор не само понижава трайно лошия холестерол, но и повишава добрия. Положителният ефект върху контрола на холестерола е налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Благодарение на комплексното си действие Липибор предпазва дамите от развитие на атеросклероза и сърдечно-съдови инциденти.

borola
Споделяне