Кой е шампионът в борбата за намаляване нивата на холестерол в кръвта

Поликозанол – естественият природен боец с холестерола срещу статините като боец номер едно сред синтетичните лекарствени средства. Това е своеобразен сблъсък между два от водещите антихолестеролни агенти, целящ да докаже, че поликозанолът, извлечен от захарна тръстика, може да бъде безвредна алтернатива на статините със всичките им странични ефекти.
Ако поставим лошия LDL холестерол за цел, то намаляването на количеството е основният показател , по който ще сравним влиянието на изследваните два продукта.

Лошия холестерол е с постоянно присъствие в кръвния ток и не би предизвикал проблеми, стига да не се допуска нарастването му до количества, които имат опасно влияние върху организма. Именно тази форма на холестерола е с най-висок потенциал за отлагане върху вътрешната повърхност на кръвоносните съдове (при атеросклероза), водещо до постепенното им запушване и затрудняване достъпа на кръв до засегнатите участъци, особено опасно при засягане на сърцето, мозъка. Химичен агент – дали синтетично лекарство или натурална добавка – който може да намали нивата на лошия холестерол, би могъл да забави или прекрати прогресията на атеросклерозата и да предотврати появата на тежките й последствия. Важно е обаче това да стане максимално щадейки организма, без предизвикване на странични действия и ефекти.

Статините са широко предписвани средства, но макар и с положително действие върху намаляването на лошия холестерол, приемът им си има значителна цена. Не само високата им финансова цена обаче е от значение. Потенциалните здравни последици от приема им са от по-голямо значение. А изследвания върху активността им показват, че те може да увредят чернодробната функция. Всъщност статините не се препоръчват за прием от хора с чернодробни проблеми, дори да имат висок холестерол. Друг неприятен страничен ефект на статините е полиневропатията – увреждането на нормалните функции на периферните нерви, поява на слабост и крампи /схващания/ на крайниците. Освен това при прием на статини, у някои пациенти се забелязват миопатия (увреждане на мускулите, в някои случаи фатални), гадене, запек, силни главоболия, дори бъбречни увреждания.

За действието на алтернативното лечение с поликозанол също има достатъчно известни факти и информация. Доказано е, че приемът на поликозанол не води до нито едно от страничните действия на статините. Напротив – безвреден е, сигурен и напълно съпоставим като ефект.
По отношение на намаляването стойностите на лошия холестерол статините определено имат доказано бърз ефект. При достатъчно стриктен прием обаче поликозанол също има много силно холестерол понижаващо действие. Нещо повече. Не само че понижава LDL холестерола, а поликозанол повишава показателите на добрия HDL холестерол, т.е. спомага за извеждането от стените на кръвоносните съдове на отложените по тях холестеролни плаки и връщането им към черния дроб ( така намалява сериозно риска от сърдечно-съдови заболявания).

Всичко това носи достатъчно позитиви за поликозанол, поставяйки го в позицията на достойна природна алтернатива на синтетичните анти-холестеролови препарати. Перфектно допълващо влияние към неговото осигуряват ниацин и бета глюкан, които заедно с поликозанол са включени като активни вещества в състава на Липибор. Мощната тройна сила на Липибор прави този продукт не само идеална, дори в някои отношения превъзхождаща алтернатива на статините, но и водещ избор за хората с висок холестерол, които искат да разчитат на продукт, неповлияващ странично общото здравословно състояние.

borola
Споделяне