Кои са симптомите на висок холестерол и как можем да го понижим?

Високият холестерол е сериозен здравен проблем, водещ до развитието на множество заболявания. Добрата новина е, че е възможно пълното излекуване от състоянието с помощта на ранна диагноза, освен ако причината за възникването му не е на генна основа.

Ако високият холестерол бъде установен навреме, това може да предотврати риска от развитие на атеросклероза, исхемична болест на сърцето и др. Ето защо е добре всеки от нас да следи за появата на предупредителни симптоми:

  • Болки в краката – заради високият холестерол в кръвта може да се отложи върху стените на артериите, а това да доведе до артериално заболяване на периферните кръвоносни съдове. Ограниченият кръвен поток в артериите на краката може да причини болка и дискомфорт.
  • Поява на ксантоми – излишният холестерол може да се натрупа в сухожилията или други части на тялото. Вследствие на това се оформят жълти петна по кожата и около очите. Тяхната поява означава, че нивото на холестерола в кръвта е твърде високо.
  • Недостиг на въздух – хората с повишен холестерол могат да имат усещането, че не им достига въздух докато извършват ежедневните си задължения, а издръжливостта им да е понижена.
  • Болки в гърдите – блокираните и втвърдени кръвоносни съдове са следствие на прекаленото отлагане на холестерол в кръвта. Наличието им може да доведе до сърдечни заболявания. Сърдечните заболявания могат да предизвикат болки в гърдите, горната част на корема и врата, както и усещане за стягане в гърдите, съпътствано от болка и тежест в главата и изтръпване на ръцете и челюстта.
  • Палпитации – палпитациите са неравномерни сърдечни удари, резултат от високото кръвно налягане в следствие на блокирането на артериите и ограничаването на кръвния поток. Сърцето сякаш пропуска един удар, а след това прави един по-силен. Затрудненото дишане често съпровожда палпитациите.
  • Повишено потене и периоди на изтощение – ограниченият поток на кръвта от сърцето към мозъка може да доведе до симптоми на удар. В тези случаи настъпва прекомерно изпотяване и изтощение.

При наличие на горните симптоми е добре да се предприемат мерки за понижаване на холестерола, което ще спомогне за предотвратяване на развитието на сърдечносъдовите заболявания.

Липибор е природен продукт, тройна комбинация от стандартизирани екстракти на бета глюкан, ниацин и поликозанол. Липибор е оригинална комбинация от природни съставки, разработена с цел понижаване и регулиане на холестеролните нива в организма. Липибор има благоприятно действие върху понижаването на общия и лошия холестерол, като в същото време повишава добрия.

borola
Споделяне