Как наднорменото тегло и затлъстяването влияят на холестерола?

Високите нива на лошият холестерол – LDL са предпоставка за сърдечносъдови заболявания, заболявания на крайниците и др. Наднорменото тегло и затлъстяването са един от факторите, които са причина за нездравословните нива на холестерола. Наличието на излишни килограми значително увеличава риска от висок холестерол. В допълнение на това, липсата на физическа активност понижава нивото на HDL – добрия холестерол.

Когато килограмите се намалят, това води до снижаване на нивото на холестерола. Установено е, че отслабването с 1кг повишава добрия холестерол – HDL, с 0,01mmol/l и понижава лошия холестерол – LDL.

Половинчасовото активно движение, изразяващо се в бягане, плуване, колоездене, бързо ходене и други, най-малко по пет пъти в седмицата, увеличават нивото му с 5%.
Ето защо за да се възвърнат здравословните нива на холестерол в кръвта е препоръчително да се помисли за корекция на теглото и увеличаване на физическата активност.

Необходимо е и избирателно ограничаване на мазнините, приемани чрез храната.
Приемът на природния продукт Липибор също ефективно подпомга постигането на здравословни холестеролни нива.
Липибор е уникална тройна комбинация от бета глюкан, ниацин и поликозанол – природни съставки с благоприятно действие върху понижаването на лошия (LDL) и повишаване на добрия (HDL) холестерол.

Препоръчителната начална доза е по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтезът на холестерола се повишава през нощта.
Липибор има положителен ефект върху контрола на холестерола 6-8 седмици след началото на приема. При необходимост дозата може да се увеличи на 2 капсули дневно, по 1 обед и вечер.

borola
Споделяне