как да сваля триглицеридите

Как да сваля триглицеридите – техники за намаляване на нивото им

В текущата статия ще отговорим на въпроса, които вълнува мнозина – „Как да сваля триглицеридите?”. Ще предложим на хората с високи триглицериди полезни практики, с които да намалят нивото им.

Как да сваля триглицеридите? Опитайте следващите методи!

Редуцирайте излишните килограми

Ако постоянно приемате повече калории, от колкото имате нужда, качвате излишно тегло и натрупвате високи нива на триглицериди в мастните клетки. В тази връзка, свалянето на излишните килограми води до намаляване на триглицеридите в кръвния серум. Проучвания показват, че намаляване на теглото с 5 до 10% може да понижи нивата на триглицеридите с 40 mg/dL (0.45 mmol/L). Учените са на мнение, че поддържането на здравословно тегло упражнява продължителен контрол над триглицеридите във времето.

Създайте си режим на хранене

След прием на храна, клетките на панкреаса изпращат сигнал за освобождаване на инсулин в кръвта. Този хормон спомага за транспортиране на глюкозата до клетките, където да се използва за енергия. Постоянно високите нива на инсулин в кръвта могат да доведат до инсулинова резистентност. Тя затруднява ефективното използване на инсулина и причинява натрупване на глюкоза и триглицериди в кръвния серум.

Изследвания показват, че храненето без установен режим може да доведе до повишаване на „лошия” и на общия холестерол, и да увеличи опасността от сърдечно-съдови проблеми. Създаването на режим на хранене предпазва от инсулинова резистентност, високи триглицериди и намалява сърдечно-съдовия риск.

Спортувайте редовно

Изпълняването на аеробни (кардио) упражнения има ефект по отношение на увеличаване нивата на добрия холестерол и намаляване на триглицеридите. Когато спортът е комбиниран с цялостен здравословен режим за отслабване, се наблюдава ефективно понижаване на нивата на триглицериди. Специалистите препоръчват да се тренира 5 дни в седмицата, по 30 минути. С най-големи позитиви са кратките тренировки с висок интензитет. Други видове физическа активност, които е добре да се включат към двигателния режим, са ходене, джогинг, каране на велосипед и плуване.

Как да сваля триглицеридите с помощта на природно средство?

Много често хората се обръщат към природните продукти, когато искат да подобрят здравето си. Това е правилният подход, тъй като натуралните средства са ефективни и не причиняват негативни странични ефекти. В тази връзка, за трайно намаляване на триглицеридите и холестерола можете да се доверите на Липибор / Lipibor®.

Продуктът съдържа висококачествени, стандартизирани екстракти от поликозанол, ниацин и бета глюкан. Всяка от натуралните активни съставки е с мощно действие за намаляване нивата на LDL холестерола и понижаване на триглицеридите. Липибор е отлично помощно средство за сваляне на триглицеридите, което е удачно да се комбинира със здравословни промени в храненето и повече движение в ежедневието. Дозира се по 1 капсула дневно, по време на вечеря или преди сън. При ниво на холестерола по-високо от 6.20 mmol/l – 2 пъти дневно по 1 капсула.

Липибор няма противопоказания и може да се приема и с други средства, понижаващи холестерола.

borola
Споделяне