Как да понижим нивата на високия холестерол?

През последните години се наблюдава покачване на броя на хората с висок холестерол като все повече засегнати от това състояние са младите хора.

При хиперхолестеролемията (висок холестерол) обикновено липсват специфични симптоми. Ето защо един като цяло здрав човек може дълго време да не предполага за наличието му. Докато високият холестерол не увреди органите и не причини по-сериозни заболявания. Затова наричат холестерола “тих убиец”.

Рискови фактори за повишаване на холестерола са наднорменото тегло, понижената физическа активност, прекомерната употреба на алкохол и др.

Превенцията и лечението на високите холестеролни нива включват промени в начина на живот, отказване от тютюнопушенето, намаляване на телесното тегло, редуциране на употребата на алкохол и др.

Заедно с промените в начина на живот за здравословно намаляване на холестерола се препоръчва редовен прием на Липибор – природен продукт, който повишава добрия холестерол и намалява лошия. Липибор е оригинална комбинация от природни съставки, разработена с цел понижаване на холестерола в кръвта. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол, ниацин и бета глюкан. Всяка от съставките поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола, а трите заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект. Липибор има благоприятно действие върху понижаването на общия и лошия холестерол, като в същото време повишава добрия.

borola
Споделяне