Как да повишим добрия холестерол? Има начин!

Добрият холестерол представлява липопротеини с висока плътност. Те пренасят холестерола от кръвта в черния дроб, където той се преобразува и изхвърля от организма.

Постигането и задържането на високи нива на добрият холестерол (HDL) ни предпазва от повишаване на лошия (LDL) холестерол и съответно от натрупването на мастни плаки в кръвоносните съдове.

Ниското ниво на добър холестерол увеличава 3 пъти риска от смърт при сърдечно съдово заболяване, ето защо е необходимо да се открият ефективни начини за повишаване на добрия холестерол. Кои са те?

1. Според специалисти редовното занимание с аеробни упражнения, бягане и други спортове повишават нивото на добрия холестерол с 19%.
2. Консумирането на непържена риба – сьомга, бяла риба и други морски дарове, които съдържат омега 3 мастни киселини, повишава добрия холестерол с 26%.
3. Австралийско проучване доказва, че включването на ядките от сорт макадамия в дневното меню повишава нивото на добрия холестерол с 8%.
4. Според клинични проучвания на кардиолози от университета Вандербилт в Нешвил, Тенеси, показват, че приемът на изключителното натурално вещество, поликозанол, добиващо се от захарна тръстика, повишава нивата на добрия холестерол с над 15%. В оригиналната тройна комбинация от съставки на природният продукт Липибор се съдържат 10 мг поликозанол, чийто ефект се потенцира от бета глюкан и ниацин. Техният най-силен ефект е повишаването на добрия (HDL) холестерол.

Липибор се приема по 1 капсула вечер – по време на хранене или преди лягане. При деца до 12 г. по 1 капсула дневно. Липибор повлиява положително върху контрола на холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

borola
Споделяне