Какво не знаем за холестерола?

Холестеролът представлява мека, восъчна субстанция, която е включена в серумните липиди и е от най-важните липиди в кръвта. Той участва във формирането на клетъчните мембрани и някои хормони и е полезен за организма и неговото нормално функциониране.

Холестеролът бива 3 вида:

  • Добър (HDL) холестерол, представляващ липопротеини с ниска плътност
  • Лош (LDL) холестерол – липопротеини с висока плътност
  • Общ (VLDL) липопротеини с много ниска плътност

Всички знаем, че високите нива на лошия холестерол застрашават сериозно здравословното ни състояние, че нивата му се увеличават от приема на храни, богати на животински мазнини, също така и че поддържането на високите нива на лошия холестерол увеличават опасността от сърдечно-съдови заболявания.

Какво още обаче трябва да знаем за холестерола?

  1. Високият холестерол в кръвта (хиперхолестеролемията), макар и рядко, може да бъде заложен генетично – при някои фамилии нивата на лошия холестерол са високи – около 300 mg/dL – до 600 mg/dL. Това предразполага по ранната проява на сърдечно-съдови заболявания.
  2. Кожата е “индикатор” за висок холестерол – кожата може да “сигнализира” за повишени холестеролни нива. При наличието на такива по кожата се появяват подутини с червеникаво-жълтеникав цвят, които наподобяват плаки, пъпки, овални лезии. Размерът на плаките може да бъде колкото глава на карфица, както и колкото лещено зърно. Могат да са разположени навсякъде по тялото и главата – по ръцете, краката, колената, пръстите, в зоната около очите, клепачите.
  3. Прекалено ниският холестерол също не е полезен за здравето – понижените нива на холестерола (под 160 mg/dL) обуславя повишен риск от чувство на депресия и тревожност, както и развитие на туморни заболявания.

Ефективно средство за регулиране на холестеролните нива е приемът на природният продукт Липибор. Липибор е оригинална комбинация от бета глюкан, ниацин и поликозанол, която има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол VLDL и LDL, като в същото време повишава HDL. Липибор се употребява като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола. Понижавайки LDL и повишавайки HDL, Липибор предпазва от развитие на атеросклероза.

Липибор се приема по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане тъй като синтезът на холестерола се повишава през нощта.При деца до 12 години – 1 капсула дневно. Над тази възраст – в зависимост от нивото на холестерола.

borola
Споделяне