висок холестерол

Висок холестерол – преборете го още това лято!

Хората с висок холестерол посрещат с истински трепет лятото, защото вярват, че леките храни през този сезон ще им помогнат да понижат безпроблемно количеството на мастната субстанция в кръвта. Диетолозите обаче са наясно, че въпреки добрите си намерения потърпевшите са по-склонни да допускат хранителни прегрешения през летните отпуски и да осуетяват плана си. Ето защо им дават някои лесни ежедневни правила, които да им помагат да устоят на кулинарните летни съблазни и да преборят успешно холестерола още това лято.

Стратегии за понижаване на високия холестерол през летните месеци

„Да“ на основното ядене, „не“ на салатата и десерта
Макар да се изкушават да си поръчат салата и десерт, когато са в ресторант, хората с висок холестерол трябва да се ограничат само до основното ястие. Тази „саможертва“ се налага, защото тристепенното меню в повечето заведения за хранене е твърде обилно и се отразява негативно на теглото, а оттам и на стойностите на холестерола. За да се чувстват сити и едновременно с това да не застрашават фигурата и здравето си, засегнатите трябва да заложат на пълноценно основно ядене. Ако са любители на средиземноморската кухня, могат да го намерят в лицето на паелята или пастата с риба тон.

Избягване на „лошите“ мазнини
Наситените и трансмазнините имат лоша слава, тъй като увеличават нивото на LDL холестерола в тялото. Поради това приемът им трябва да се избягва от хората, които се борят с висок холестерол. Това не е лесно, тъй като те са буквално навсякъде – в готовите храни, чипсовете, енергийните барове, маслото и сметаната. При добро желание обаче тези продукти могат да се заменят с безвредни органични храни.

Умерена консумация на морски дарове
Никой не може да устои на мидите, стридите, раците и омарите, когато е на морето. Хората с висок холестерол обаче трябва да надделеят над изкушението и да се въздържат или сериозно да ограничат консумацията им. Причината е, че въпросните черупчести и ракообразни са изключително богати на мастната субстанция.

Висококачествено природно средство за трайно понижаване на висок холестерол

Все повече специалисти препоръчват на своите пациенти да се доверят на Липибор/Lipiбор®, за да увеличат ефекта от предложените стратегии за понижаване на високия холестерол през лятото. Този 100% натурален природен продукт е събрал във всяка своя капсула силата на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Активните съставки притежават мощно взаимодопълващо действие, благодарение на което намаляват повишените нива на мастната субстанция в кръвта. Най-голямото достойнство на Липибор е, че повишава „добрия“ холестерол. Положителният ефект върху стойностите на холестерола се наблюдава 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Изцяло природният произход на съставките прави Липибор идеално средство за продължителна употреба дори от хора с компрометирано здраве.

borola
Споделяне