Висок холестерол – знаем ли какви са симптомите и рисковете от него?

Състоянието на хиперхолестеролемия (висок холестерол) няма ясно изразени симптоми. Въпреки това наличието на няколко от следните оплаквания: сиви или бели кръгли арки или кръгчета около роговицата, високо кръвно налягане, ксантоми (големи мехури, които се проявяват като жълтеникави петна по кожата и около очите), болки в краката и гърдите, неравномерни сърдечни удари, повишеното изпотяване и умора биха могли да ни ориентират за наличието му.

При наличие на хиперхолестеролемия съществува повишена опасност от развитие на холестеролни плаки в кръвоносните съдове. С течение на времето, плаките водят до стесняване на съдовете, което затруднява кръвотока и предизвиква атеросклероза.
Поради стеснените кръвоносни съдове, снабдяващи сърцето с кръв, намалява доставката на кислород до сърцето. По този начин се увеличава риска от миокарден инфаркт. По същият начин намаленото количество кръвоток към мозъка води до риск от мозъчен инсулт.

Специално вещество наречено поликозанол (хиполипидемичен агент, който се получава от восъчното покритие на захарната тръстика) се използва за лечение на хиперхолестеролемията.

Поликозанолът в природният продукт Липибор има доказан ефект върху нея. Поликозанолът в Липибор блокира синтеза на холестерол в организма. Понижава общия и лошия холестерол и повишава добрия. Потиска окисляването на лошия холестерол. Неговото окисление създава хроничен възпалителен отговор, който предизвиква увреждане на кръвоносните съдове. Поликозанолът действа директно върху клетките на черния дроб и метаболизма на холестерола. Подпомага свързването на лошия холестерол към рецепторите, транспортира го към черния дроб и улеснява разграждането му.

По този начин поликозанолът в Липибор по здравословен начин понижава холестеролните нива при хиперхолестеролемия. Липибор е напълно безопасен и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и от болни с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне