високо ниво на ldl

Високо ниво на LDL холестерол – рискови фактори

В днешната статия ще посочим основните фактори, които ни поставят в риск от високо ниво на LDL или лош холестерол в кръвния серум. Вижте ги и разберете как да се регулират холестеролните стойности.

Главните фактори, които увеличават опасността от високо ниво на LDL холестерол в кръвта

Лош хранителен режим

Небалансираното хранене често води до високи стойности на лош холестерол в кръвната плазма. Ето и някои от храните, виновни за дисбаланса на липидите в кръвта – бисквити, торти, пуканки, червено месо, пълномаслени млечни продукти. Отрицателният им ефект върху организма се дължи на това, че някои са източници на вредните наситени и трансмазнини, а други – на холестерол.

Затлъстяване

Добре известно е, че затлъстяването носи редица негативни последици за здравето. Практиката сочи, че хората с индекс на телесна маса (ИТМ – важен критерий за наличие на затлъстяване) над 30 са в пъти по-застрашени от висок LDL холестерол от хората със здравословно тего.

Тютюнопушене

Пушенето на тютюневи изделия уврежда стените на кръвоносните съдове и така благоприятства натрупването на мастни отлагания. В резултат не само нараства рискът от увеличаване на лошия, но и от намаляване на добрия HDL холестерол.

Напреднала възраст

Съществен фактор за високо ниво на лош холестерол е и по-голямата възраст. С напредване на годините способността на черния дроб да преработва LDL холестерола намалява при много хора.

Диабет

Високата кръвна захар е водеща причина за увеличаване нивото на LDL холестерола и на VLDL холестерола – липопротеини с много ниска плътност. В допълнение високите нива на глюкоза в кръвта увреждат съдовия ендотел на кръвоносните съдове.

Заседнал начин на живот – главна предпоставка за високо ниво на LDL холестерол

Липсата на физическа активност е виновна в голяма степен за повишаване количеството на лош холестерол в кръвта. Ето защо трябва по всякакъв начин да се противодейства на обездвижването. Това важи с още по-голяма сила сега в условия на карантина.

Натуралният начин за справяне с високо ниво на LDL холестерол в кръвта

Специалистите у нас препоръчват Липибор / Lipibor® за естествено регулиране на холестерола в кръвта. Този природен продукт е разумна алтернатива на широко използваните холестеролопонижаващи лекарства. Липибор няма странични ефекти и помага по природен начин да се намали лошият холестерол и да се увеличи добрият. Положителният ефект на продукта се дължи на рационалната му формула, която включва комбинация от екстракти на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Всяка съставка играе важна роля за поддържане на стойностите на холестерола в нормa. Трите заедно се допълват и взаимно усилват своя ефект. Положителните резултати от действието на Липибор са налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. Можете да се сдобиете с него още сега, като го поръчате от сайта на елeктронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне