високи триглицериди

Високи триглицериди – ето как да ги понижите трайно!

За пореден път от Американската кардиологична асоциация алармират, че хората с високи триглицериди са изложени на сериозна опасност от сърдечно-съдови заболявания. Призивът на експертите е, засегнатите своевременно да внесат промени в начина си на живот, за да намалят нивото на коварните мастни субстанции в кръвта, а оттам и здравния риск.

Стратегии за сваляне на високи триглицериди с промяна в ежедневните навици

Повишаване на двигателната активност

Обездвижването е сред основните провокиращи фактори за високи триглицериди. Ето защо трябва да му се противодейства! Спортът си остава най-ефективният начин за отпор. Не е задължително засегнатите да се подлагат на изтощителен тренировъчен режим, за да наложат ефективен контрол над триглицеридите. Леките аеробни дейности като ходенето също са резултатни, ако се извършват всекидневно в продължение на минимум 30 минути. Постоянството в практикуването им носи и допълнителни ползи като намаляване на високия холестерол и изгаряне на излишните калории.

Избягване на „лошите“ мазнини

Стойностите на триглицеридите осезаемо се покачват и от приема на трансмазнини и наситени мазнини. Това налага драстично ограничаване на консумацията им. Специалистите съветват наситените мазнини да не надвишават 7% от общия калориен прием. По отношение на трансмазнините трябва да се предприемат още по-рестриктивни мерки. Диетолозите са категорични, че от тях трябва да произхожда едва 1% от енергията, която произвежда тялото. Казано по друг начин, в една средностатистическа диета от 2000 калории наситените мазнини не бива да са повече от 15 гр, а трансмазнините – от 2 гр.

Прием на повече „добри“ мазнини

Мононаситените и полинаситените мазнини са едни от най-мощните оръжия срещу високи триглицериди. Неслучайно специалистите по хранене и диететика приканват хората с трайно високо ниво на мастните субстанции в кръвта да увеличат дневния им прием. Мононаситени мазнини засегнатите могат да си набавят от зехтин и масло от гроздови семена или рапица. От полинаситените мазнини е добре да наблегнат на приема на омега-3 мастни киселини, които се съдържат основно в мазните риби като сьомга и скумрия.

Неизменно допълнение към методите за понижаване на високите триглицериди, гарантиращо оптимални резултати
С цел повишаване успеваемостта на посочените мерки видни български специалисти препоръчват на хората с високи триглицериди да се доверят на Липибор / Lipibor®. Този изцяло природен продукт е разумна алтернатива на синтетичните лекарства, които имат множество странични реакции. Ефективността му се дължи на рационалната комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие активните съставки понижават трайно не само високите триглицериди, но и завишените нива на общия и „лошия“ холестерол. Едновременно с това повишават „добрия“ холестерол. Ползите от редовния прием на Липибор се разгръщат от 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Дозата може да се адаптира според индивидуалните нужди. Поради изцяло природния произход на съставките Липибор е подходящ дори за хора на преклонна възраст, чието здраве е компрометирано.

borola
Споделяне