билки при висок холестерол

Билки при висок холестерол – решение от природата

Използването на билки при висок холестерол е един от най-ефективните напълно натурални начини за справяне с проблема. В следващите редове сме подготвили за хората с повишен холестерол природни дарове, понижаващи холестерола и подобряващи общото състояние на организма.

Най-полезните билки при висок холестерол

Контролирането на нивата на холестерол в кръвта понякога може да се окаже трудна задача. При установяване на висок холестерол и триглицериди се изисква да започнем здравословен начин на живот, за да се справим с проблема. Ако избягването на определени вредни храни за здравето при завишен холестерол и преустановяването на вредните навици не помага – опитайте прием на билки. Съществуват редица дарове от природата, които да включите в менюто си в суров вид, под формата на чай или билкова напитка. Употребата им ще спомогне за значително намаляване на холестерола и ще ви предпази от здравословните усложнения, които високите му нива причиняват.

Глог – лечебната билка против високо кръвно и холестерол

Глогът често е наричан „билката за сърце“ поради изявените си кардиопротективни свойства. Изключително богат е на антиоксиданти, танини, витамин C, флавоноиди и каротин. Приемът му подобрява кръвообращението, нормализира сърдечния ритъм и артериалното налягане, има успокояващ ефект върху нервната система и прочиства артериите от натрупания холестерол.

Салвия (Градински чай) – сред най-предпочитаните билки при висок холестерол

Благотворните свойства на известната билка се крият в съдържащите се в нея летливи масла, флавоноиди и фенолни киселини. Употребата на Салвия понижава нивата на „лошия“ холестерол, намалявайки по този начин и сърдечно-съдовия риск. Може да се приема под различни форми – като чай, запарка или друг вид билкова напитка.

Куркума – „златна билка“ за нисък холестерол

Всеизвестни са ползотворните ефекти за здравето на куркумата. Тя е мощен стимулатор на имунната система с невероятен вкус. Учени доказват и полезното ѝ влияние върху сърдечно-съдовата система. Те твърдят, че редовната ѝ употреба като подправка в ежедневното меню намалява нивата на холестерол и триглицериди. Това ѝ действие редуцира риска от сърдечно-съдови проблеми.

Още един природен дар за понижаване на високия холестерол

Упражняването на контрол над високия холестерол изисква здравословни промени в начина на живот. За многократно засилване на тяхното действие и за трайно регулиране на нивата на холестерол и триглицериди в кръвта се препоръчва прием на Липибор / Lipibor®.

Липибор е изцяло природен продукт, който съдържа мощна комбинация от активни съставки – стандартизирани екстракти от Бета глюкан, Ниацин и Поликозанол. Всяка съставка поотделно действа за регулиране на холестерола, а в съчетание и трите съставки взаимно усилват и допълват ефектите си.

Приемът на Липибор, подкрепен от придържане към здравословни навици на живот, понижава „лошия“ и повишава „добрия“ холестерол. С това си действие, Липибор предпазва от развитие на атеросклероза.

Продуктът няма противопоказания и може да се приема в комбинация с други регулиращи холестерола средства.

borola
Споделяне